Душко Вујошевић, тренер кошаркаша Партизана: Приватници сумњивог морала воде АБА лигу

Агенције
Душко Вујошевић, тренер кошаркаша Партизана: Приватници сумњивог морала воде АБА лигу

Београд - Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да је утакмица против Будућности у Подгорици показала да актуелно руководство Јадранске лиге није у стању да води регионално такмичење.

- Очигледно је да људи који воде АБА лигу то више нису у стању да раде. Верујем да је компликовано на простору бивше Југославије организовати такмичење, али не видим с њихове стране никакав напор да се избегну предрасуде и поставе најкоректније судије. Јесам за регионално такмичење, јер је оно квалитетније од националних лига, али ову лигу води група приватника сумњивог морала - рекао је Вујошевић.

Он је додао да су судије морале поништити кош Рејнолдса у финишу утакмице која је завршена побједом Подгоричана од 85:79, јер је Дарко Планинић дирао мрежицу.

- Били смо сведоци таквог степена дивљаштва - без обзира на то што се њихови навијачи називају "варварима", а кошарка се игра за цивилизовани свет. Оно је било скандалозно, можда је и тамо био Сиријац који је бацао свињске бубреге... У целом том циркусу фалило је још да убаце живо прасе у терен - иронично је оцијенио Вујошевић.

Тренер "црно-бијелих" се осврнуо и на инцидент када је један од навијача пришао Драгану Милосављевићу и ухватио га за врат.

- Судије поводом тога нису реаговале и све је прошло без икакве реакције. Баш ме интересује како би реаговали да се то догодило Звезди - рекао је Вујошевић, који је поручио да су српски клубови на основу резултата у Јадранској лиги заслужили да буду ослобођени котизације од 100.000 евра за учешће у наредној сезони. (Тањуг)

 

Суперлига Србије

У првом колу Суперлиге Србије састају се, субота: ФМП - Тамиш (17 часова), Константин - Партизан (20). Недјеља: Црвена звезда - Мега Лекс (19). Понедјељак: Војводина - Металац (20).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана