Дупло злато Стјепановића!

Б92
Дупло злато Стјепановића!

Српски пливач Велимир Стјепановић освојио је ново злато на Европском првенству у Берлину, пошто је тријумфовао и на 200 метара слободно!

Стјепановић је прије само два дана био најбољи на 400 метара слободно, а до другог злата у Берлину дошао са двије стотинке предности у односу на Немца Паула Бидермана.

Млади пливач је у финалу отпливао сјајно, а чини се да је током јутра жртвовао своју јачу дисциплину, у квалификацијама на 200 метара делфин, да би остварио што бољи пласман у финалу.

Стјепановић је у финалу контролисао трку у првих 150 метара, али је приликом посљедњег окрета, изгубио вођство. Бидерман је тада појачао ритам, претекао српског пливача, али се он није предавао. Веља је у посљедњих 25 метара, као и у финалу на дупло дужој дионици, успио да сјајним ритмом сустигне њемачког пливача, а у циљу га побједи за само двије стотинке.

Поред тога што је освојио злато, Стјепановић је поставио нови национални рекорд, од 1:45.78 минута.

Остали пливачи били су далеко иза Стјепановића и Бидермана, а поред њих двојице мјесто на подијуму обезбједио је Француз Јаник Ањел, који је имао 87 стотинки заостатка у односу на српског пливача. Иза су слиједили Мађар Доминик Козма, Питер Тимерс из Белгије, Нијемац Себастијан Фершурен, Артем Лобузов из Русије и италијански пливач Филипо Мањини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана