Други Куп нација добио најбоље оцјене: Хуманост битнија од резултата

Иван Драгичевић
Други Куп нација добио најбоље оцјене: Хуманост битнија од резултата

Приједор - Са великим успјехом протекао је други Куп нација у организацији Кик-бокс куба Гонг из Приједора, а ове године турнир је имао хуманитарни карактер, јер је сав приход ишао за помоћ Николини Драгојевић којој је потребно пресађивање бубрега.

Сама организација била је на високом нивоу и борци су имали све услове да се у најбољем издању представе приједорској публици која је испунила дворану "Младост". Житељи града на Сани су на овај начин показали хуманост, а с друге стране, пружили подршку домаћим кик-боксерима. Спортски директор Гонга Небојша Кузмановић презадовољан је урађеним, а радује се због реакција и одзива публике на овај догађај.

- Драго ми је што је публика препознала прво хумани аспект Купа нација, па онда и овај догађај у спортском смислу, јер је ово помак за приједорски кик-бокс. Сачекао сам да видим реакције учесника и наших гостију и морам истаћи да су утисци одлични. Све је протекло у веома доброј и спортској атмосфери, а добили смо најбоље оцјене. Турнир је уврштен у WAKO календар, а присутни су били представници кикс-бокс савеза БиХ и Републике Српске - рекао је Кузмановић.

У Гонгу могу бити презадовољни и резултатима, јер су домаћи борци бриљирали међу 278 такмичара. Број учесника је већи за 108 кик-боксера у односу на прошлу годину и то је велики успјех организатора, а очекује се да Куп нација буде све масовнији. Догађај су препознали људи из градске управе, а свечано га је отворио градоначелник Приједора Миленко Ђаковић.

- Наступили смо са 17 такмичара, од чега се њих чак 14 никада није борило. Имали смо праву жетву медаља, поред девет сребрних, злато су освојили Кристијан Јанковић као најбољи кадет, те Стефан Јокановић и Андреа Станић - казао је Кузмановић.

Кикс-бокс клуб Гонг броји 57 чланова и може се похвалити добром организацијом као и чињеницом да нема проблема са функционисањем.

Бихаћки Зино најбољи

Такмичари из бихаћког клуба Зино били су најуспјешнији на овом веома јаком такмичењу, које је окупило учеснике из свих земаља региона, а ове године и кик-боксери из Италије су посјетили Приједор, из којег су отишли са најљепшим утисцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана