Дринчић пројектилом срушио Звезду!

Б92
Дринчић пројектилом срушио Звезду!

Београд - Фудбалери Партизана савладали су Црвену звезду 1:0 (0:0) у 147. вјечитом дербију, у деветом колу Јелен Суперлиге Србије.

Одличан мечу Хумској опет је рјешио Никола Дринчић, који је 13 минута прије краја "пројектилом" из слободног ударца савладао Предрага Рајковића. На сличан начин "Дрина" је рјешио и прошли дерби.

Партизан је задржао максималан учинак у ЈСЛ, има осам побједа и четири бода више од Звезде, али и меч мање. Црно-бијели су други пут у низу савладали ривала на свом терену.

Оба тима су играла веома отворено и пружила лијепу фудбалску представу за око 25.000 навијача који су са двије бакљаде на југу у два момента прекидали дерби.

Партизан је био конкретнији у првих 20 минута меча, први је Звезди запретио Ћирковић шутем са 30-ак метара, што је Рајковић одбранио. У наставку напада Шкулетић је добро шутирао, али поред гола.

У наставку полувремена Звезда је преузела контролу и имала двије сјајне шансе. У обије се нашао најмлађи учесник у историји дербија, 17-годишњи Лука Јовић, који прво пропушта зицер са пет метара, а потом лоше шутира са десетак.

У другом полувремену Звезда је заиграла још отвореније, па су и играчи Партизана имали више простора за опасне нападе, па је био и опаснији.

Прво је добру позицију послије убацивања из аута пропустио Бранко Илић, који са 5-6 метара шаље лопту преко гола. Узвратио је Јовић, али главом шутира непрецизно.

У наредних 20-ак минута у центру пажње био је Шкулетић, Лазовић и Живковић су му намиестили неколико сјајних шанси, он се сам изборио за једну, али је Рајковић спасао Звезду са две одличне интервенције.

Коначно, 13 минута прије краја Партизан стиже до гола и побједе. Лазовић је побјегао Лазићу који га руши на ивици казненог с десне стране. Лопту постављају Дринчић и лијевоноги Живковић.

Ипак, шутира Партизанов специјалиста за прекиде, снажно по средини гола, Рајковић покушава да заустави лопту, али недовољно одлучан, па му она пролази кроз руке у мрежу.

Паратизан добија други дерби у низу, а већ 12. је завршен побједом неког тима. Црно-бијели су наставили традицију у којој домаћин добија дерби, а која је продужена на пет утакмица.

У првим мечевима 9. кола ЈСЛ побједе су остварили Чукарички, Младост и Вождовац, гдје је у центру пажње био Стефан Бабовић.

Јелен Сулерлига, 9. коло:
Хумска 1, стадион Партизан, 25.000 навијача; судија: Милорад Мажић
Партизан – Црвена звезда 1:0 (0:0)
Дринчић 77

Партизан: Лукач – Волков, Станковић, Б. Илић, Вулићевић – Ћирковић, Дринчић (Марковић 90'), С. Илић (Пантић 71'), Грбић (Живковић 56') – Лазовић, Шкулетић

Црвена звезда: Рајковић – Лазић, Мијаиловић, Павићевић, Печник – Ковачевић, Босанчић (Аврамовски 80'), Ристић (Катаи 80'), Гаврић, Лазовић – Јовић (Ракић 65')

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана