Дрина пред избацивањем

Синиша Котараш
Дрина пред избацивањем

БАЊАЛУКА - Уколико до краја дана не уплате 2.000 КМ на име половине котизације за наступ у Премијер лиги, рукометаши Дрине могу да очекују селидбу у најнижи ранг, Другу лигу Републике Српске, истакао је предсједник Рукометног савеза РС Маринко Умичевић.

Према његовим ријечима, још неколико клубова није извршило ову обавезу, али је једино из Зворника стигао допис у којем је наведено да тамошњи премијерлигаш не види сврху плаћања котизације.

- Остали клубови уопште нису правили проблеме, чак су били изузетно задовољни што им је омогућено да ту обавезу испуне у два пута. Мени се чини да Дрина тражи начин да изађе из Премијер лиге, јер након осам одиграних кола нису освојили ниједан бод. Пуне три године клубови нису плаћали котизацију, као ни казне и сада је томе дошао крај. Ако не плате, савршено је јасно да неће наставити такмичење и да ће морати да се преселе у Другу лигу РС - категоричан је Умичевић.

Први човјек рукомета у БиХ још једном је поновио да је за протеклих годину и по урађено много да ситуација у рукомету буде нормализована, као и да није направљена ниједна марка новог дуга. Једна од значајних новина је и покретање иницијативе да поново буде формирана женска рукометна репрезентација БиХ.

- Већ више од десет година женски рукомет у БиХ нема своју репрезентацију и једноставно сам осјећао као своју обавезу да то питање поставим на дневни ред. Добио сам подршку РС БиХ, као и свих женских клубова из цијеле БиХ. Знам да ћемо морати да кренемо од нуле, али сам оптимиста - рекао је директор ЖРК Борац Дарко Савић. 

Говорећи о ситуацији и у рукомету Републике Српске, Умичевић је нагласио да је она веома критична те да је крајње вријеме да се нешто уради да би била побољшана.

- Свједоци смо да су сви клубови из Републике Српске, на челу са Борац м:телом и Слогом из Добоја, у великим финансијским проблемима и то је из дана у дан све очигледније. Тражићемо састанак са предсједником Владе и ресорним министром, јер ове године од државе нисмо добили ниједан једини фенинг. Прошле године на рачун нам је стигло 4.000 КМ, што је заиста премало да би канцеларија савеза функционисала онако како треба - закључио је Умичевић.
 

Свесрпски куп

Четврто по реду издање Свесрпског купа биће одржано 21. и 22. децембра у Палама. Домаћин ове манифестације биће РК Славија, а организатор Рукометни савез Републике Српске.

- Већ се знају и полуфинални парови па ће тако снаге одмјерити Борац м:тел и Слога из Добоја те Војводина и Металопластика. Уједно, биће формиран и заједнички Управни одбор рукометних савеза Србије и Републике Српске, а из Београда нам је обећана и помоћ у лоптама и осталим реквизитима - нагласио је члан УО РСРС Владимир Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана