Драшко Кнежевић: Посљедњи воз да заиграм у иностранству

Милан Зубовић
Драшко Кнежевић: Посљедњи воз да заиграм у иностранству

БАЊАЛУКА - Са 29 година на леђима Драшко Кнежевић одлучио је да се први пут отисне преко границе, не рачунајући Црну Гору, и заигра у иностранству.

Понуда је стигла из Словачке, односно тамошњег шампиона Левица који је ове године освојио и регионални Алпе Адрија куп, те има највише амбиције и у наредној сезони. Искусни плејмејкер напустио је Борац након двије сезоне јер жели да се опроба у некој другој лиги мимо простора некадашње СФРЈ.

- Контактирао је са мном менаџер из Словеније којег познајем неколико година и понудио сарадњу са Левицама. Нисам превише размишљао и брзо сам прихватио понуду, јер сам свјестан да ми је ово један од посљедњих возова да заиграм негдје у иностранству. Било је и раније неких понуда, али ми се једноставно није ишло одавде. Новчано су све биле у истом рангу па сам увијек желио бити ближе кући. Сада сам добио мало више, односно најјачи уговор у каријери, па је и то један од разлога одласка. Што се каже, да и ја узмем неки динар - изјавио је Кнежевић за “Глас Српске”.

Са квалитетом словачке лиге није много упознат као ни са квалитетом Алпе Адрија купа. Екипа ће у септембру наступити у квалификацијама за Лигу шампиона, што је велики изазов за клуб, мада су свјесни да ће веома тешко бити пробити се до групне фазе. Први ривал је мађарски Корменд, а уколико побиједе, играће против финског Кархуа. У финалу их готово сигурно чека Уникаха.

- Словачку лигу мало истражујем по интернету док не кренем тамо и признајем да нисам много упознат са њима. Видим да у екипи има доста Словака и то оних најбољих који нису отишли у иностранство. Минуле сезоне била су и три Американца којима нису били задовољни. Разговарао сам са тренером који ми је разбио трему и једва чекам да одем. Из прича мојих другова који су тамо играли јасно је да је организација на добром нивоу, те да се игра лијепа кошарка. Врло брзо ћу сазнати да ли ми одговара или не. Ако не буде како сам замислио, ето мене назад - искрен је Кнежевић.

У Словачкој треба да буде 1. августа, када је планирано да почну припреме, а вријеме до тада искористиће да се што боље спреми.

- Опорављам се од напора из прошле сезоне и врло брзо ћу кренути са тренинзима да дођем колико-толико спреман. Нисам био у форми током другог дијела сезоне, јер ме повреда избацила из ритма и никако нисам успијевао да се “саставим” на терену. Једноставно сам изгубио ритам, а због великог броја утакмица нисам могао да се вратим кроз тренинге. Сада се морам уозбиљити и вјерујем да ће све доћи на своје - нагласио је Кнежевић.

Статистика

Током каријере наступао је за Игокеу, Младост из Мркоњић Града, Зрињски, Босну Ројал, Сутјеску из Никшића и Борац. У дресу Бањалучана прошле сезоне у Другој АБА лиги на 14 утакмица просјечно је биљежио 13,7 поена, 3,5 асистенција и 2,1 скок за 25,8 минута у игри.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана