Драшко Илић: Нема Борца без помоћи Бањалуке

Дарко Пашагић
Драшко Илић: Нема Борца без помоћи Бањалуке

Бањалука - Морам прво да обавим разговоре са челницима града Бањалука, али и са властима Републике Српске и послије тога ћу одлучити да ли ћу прихватити мјесто предсједника Фудбалског клуба Борац.

Истакао је ово предсједник Радне групе премијерлигаша са Градског стадиона Драшко Илић.

- Одржали смо у суботу сједницу Радне групе којој су присуствовали сви чланови осим предсједника у оставци Срђана Шупута, јер је био оправдано одсутан. Упознао сам ово тијело да ће у сриједу, 15. јануара, делегацију Борца у којој ћемо бити директор Станоје Штрбац, предсједник Скупштине Драган Веселиновић и ја примити градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић, предсједник Скупштине града Бањалука Будимир Балабан, као и начелници Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја, Одјељења за финансије, Одјељење за просторно уређење и Одјељење за друштвене дјелатности. Морамо неке ствари да покренемо, а све с циљем боље и љепше будућности Борца - рекао је Илић.

Он је нагласио да је град увијек био уз клуб.

- Свима је јасно да је опстанак Борца без помоћи градских власти готово немогућ. Надамо се да ћемо послије поменутог састанка добити грађевинску дозволу за изградњу два помоћна терена. Тема разговора ће бити и изградња простора испод источне трибине, али и инфраструктура на Градском стадиону за коју сматрамо да би требало да буде уступљена клубу на коришћење - нагласио је Илић.

Ускоро би Радна група требало да се састане са предсједником Владе Републике Српске Жељком Цвијановић, министром породице, омладине и спорта Надом Тешановић и министром финансија Зораном Тегелтијом.

- Надам се да ће доћи до отписивања потраживања које има држава од Борца. Ти дугови су практично ненаплативи, јер клуб нема имовину. Послије ових састанака ћу одлучити да ли желим да будем предсједник клуба. Све проблеме клуба не може да ријеши појединац, али сви који волимо клуб можемо заједно много да направимо. Вријеме је да Борац стане пред огледало - изјавио је Илић и додао да ће му један од првих задатака уколико постане предсједник бити деблокада клупског рачуна.

Штрбац

Директор клуба Станоје Штрбац је нагласио да је Радна заједница тражила списак дуговања која је потребно измирити како би се добила лиценца за такмичење на међународној сцени.

- Не желимо да у случају да изборимо Европу опет останемо без ње због дуговања - нагласио је Штрбац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана