Драган Бајић уписао 300. утакмицу на клупи Александровчана: Синоним за Игокеу

Милан Зубовић
Драган Бајић уписао 300. утакмицу на клупи Александровчана: Синоним за Игокеу

ЛАКТАШИ - Ријетки су тренери на овим просторима који се могу похвалити успјехом који је остварио Драган Бајић.

Утакмицу 24. кола АБА лиге кормилар Игокее дуго ће памтити јер је по 300. пут водио екипу на званичном сусрету, чиме је апсолутни рекордер тима из Александровца. Некадашњи играч овог клуба проводи свој пети мандат на клупи, у којем биљежи историјске резултате. Одавно је постао синоним за клуб, чији су највећи успјеси повезани управо са његовим именом. С њим је 2013. био први у лигашком дијелу такмичења и изборио наступ на Фајнал фору АБА лиге, затим се неколико пута враћао као ватрогасац и спасавао екипу од селидбе у нижи ранг, док ове сезоне има шансу да све то надмаши. Игокеа је лидер јадранског каравана, а у дебитантској сезони у Лиги шампиона пробила се међу 16 најбољих тимова.

- Мало је чудан осјећај, али јако позитиван јер сам тек дан прије утакмице сазнао да ћу по 300. пут сједити на клупи мог клуба. Хвала играчима и клубу који су се сјетили тога, хвала им на поклону, али и одличној сезони у којој још нисмо рекли посљедњу ријеч - казао је Бајић.

Завјесу на дебитантски наступ у елитном ФИБА такмичењу спустиће вечерас од 20.30 часова на свом терену. Противник у шестом колу групе Ј је ВЕФ Рига, коју су већ добили у гостима. Александровчани ће јурити трећу побједу, која им неће бити довољна за пролазак у четвртфинале јер су из њене групе то већ изборили Тенерифе и Сан Пабло Бургос, чиме су оправдали улоге фаворита.

- Немамо времена ни за припрему, ни за одмор, јер нас чека утакмица са Ригом која нема такмичарског значаја, али је јако битна. Желимо побједом да завршимо наступ у Лиги шампиона. Брину ме повријеђени играчи. Џеки Кармајкл, Милан Вулић и Стефан Фундић нису требали играти против Цибоне, али су тражили да наступе. Стефан Пот неће бити ни против Риге, а велико је питање са којим саставом ћемо изаћи на паркет, с обзиром на то да поменута тројица и даље имају одређених проблема. Рига нам је добро позната, добили смо их у првој утакмици, те са великом одговорношћу у одбрани и нападу можемо још једном да славимо. Била би велика ствар да са три побједе завршимо такмичење - истакао је Бајић.

Тријумф против Цибоне био је 19. у АБА лиги, а Игокеа је прва стигла до тог броја тријумфа. Ипак, то јој ништа не гарантује, јер  до плеј-офа има још много изазова - окршаји са директним ривалима Црвеном звездом, Будућности и Морнаром. Пет екипа равноправно претендује на четири позиције, а Цедевита Олимпија је у најлошијој позицији, јер има да одигра шест мечева до краја. Тријумф над Загрепчанима искован је веома тешко јер се осјетио велики умор код домаћих играча, исцрпљених са два дуга путовања у Шпанију.

- Било је јако тешко. Цибона са овим тимом не заслужује ово мјесто на табели. На њихову младост, трчање и скок морали смо да одговоримо на најбољи могући начин и успјели смо у томе, а били смо стварно много уморни. Током 15 дана нисмо били код куће и тренирали на нашем паркету, тако да је ова побједа још већа, а треба имати на уму да трпимо притисак који смо сами себи наметнули добрим резултатима. Њега не можемо избјећи и, шта је, ту је, морамо се борити до краја. Први смо на табели, што је велики успјех за мене, тим, стручни штаб и клуб. У наредне три утакмице морамо да извучемо максимум и ако изборимо плеј-оф, биће то огроман успјех јер знамо да је много других клубова уложило велики новац и поставило високе амбиције пред себе - истакао је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана