Драган Бајић, тренер кошаркаша Игокее: Одгађање АБА лиге добро нам дошло

Милан Зубовић
Драган Бајић, тренер кошаркаша Игокее: Одгађање АБА лиге добро нам дошло

ЛАКТАШИ - Припреме за нову сезону кошаркаши Игокее започеће у понедјељак, а током викенда биће обављена тестирања на вирус корону.

Тренер Драган Бајић имаће на располагању све домаће играче док ће каснити само двојица, али неће трпјети санкције јер је већ све раније договорено са управом. Од прошле сезоне остали су Далибор Илић, Дарко Талић, Срђан Кочић и Ђорђе Гагић којима ће бити прикључени јуниори Коста Кондић и Стефан Симанић. Од појачања стижу Марко Јошило, Един Атић, Стефан Фундић и Џеки Кармајкл.

- Прије него кренемо са радом обавићемо тестирање на вирус корона према званичним протоколима надлежних институција. Надам се да ће сви бити здрави па ћемо са тренинзима кренути у понедјељак. Касниће Антабија Волер који је тренутно на љетовању па стиже 1. августа док Ентони Клемонс није урадио тест на корону због изласка из државе што ће обавити ових дана и стиже у сриједу - истакао је Бајић.

Помјерање старта АБА лиге за двије седмице донијело је одређене проблеме клубовима који ће пролонгирати почетак припрема док то није случај са Игокеом.

- Одгађање почетка нама је добро дошло јер смо по првом плану имали претрпан распоред и убитачан ритам. Имамо двије утакмице квалификација за ФИБА Лигу шампиона против Клужа 15. и 18. септембра те вјерујем да ћемо проћи даље, а онда нас чека други круг 22. и 25. септембра. У том периоду је требало да крене и АБА лига па нисам сигуран како бисмо уопште стигли да то одиграмо без неког одгађања - додао је Бајић.

Ипак суочиће се са одређеним проблемима и поручио да ће предузети све неопходне мјере заштите здравља свих актера утакмице.

- Без обзира на каснији почетак кренућемо са радом јер смо дуго времена били ван дворане и имамо доста нових играча који треба да се уклопе. Проблеме ће нам представљати противници за контролне мечеве јер ће остале екипе кренути касније па нећемо бити на истом нивоу те ћемо се мало мучити да нађемо адекватног ривала. Ситуација са короном другачија је него са неким претходним вирусам грипа. Раније, када је неки играч имао температуру одмах је био изолован од остатка екипе тако да већ знамо шта нам је чинити уколико се неко, не дај боже инфицира - нагласио је Бајић.

Појачања

Током љета ангажовано је шест појачања, али тиме није затворен ростер.

- У потрази само за још два кошаркаша који покривају позицију бека и плејмејкера као и крилног центра. Не журимо, времена има мада је мањак квалитетних домаћих играча - рекао је Бајић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана