Драган Бајић: Пораз Икогее није крај свијета

Милан Зубовић
Драган Бајић: Пораз Икогее није крај свијета

Бањалука - Низ од 13 везаних побједа кошаркаша Игокее прекинуо је Какањ тријумфом од 62:61, у другом мечу финала плеј-офа Лиге за првака БиХ.

Александровчани су посљедњи пораз уписали 15. фебруара против Будућности у Јадранској лиги и од тада нису знали за неуспјех до сусрета у Какњу. Актуелни шампион БиХ није имао рјешење за агресивну одбрану домаћег састава којој су кумовале судије које су пустиле изабранике Јосипа Панџе да играју "преко границе фаула". Четири минута прије краја гости су водили са 57:50, а Какањ се вратио у игру са двије везане тројке. Игокеа је имала шут за побједу, али је Вук Радивојевић био непрецизан, а поене Мирослава Пашајлића након скока у нападу судије нису признале јер је истекло вријеме док је тренер актуелног шампиона БиХ Драган Бајић узалуд протестовао код судије Хариса Биједића да призна кош којим би његова екипа побиједила и повела са 2:0 у финалној серији.

- Честитам Какњу на побједи док се ми окрећемо анализи овог меча и наредном који нас чека у суботу. Нисмо се најбоље адаптирали на игру домаћина у првом полувремену. У другом смо се успјели вратити и повести мада нисмо имали довољно концентрације да меч приведемо крају. Лимитирали смо ривала на 62 поена што значи да смо одлично играли у одбрани, али напад није био на очекиваном нивоу и доста смо се испромашивали - рекао је Бајић.

Додао је да не смије коментарисати суђење, док у овом мечу није могао да рачуна на плејмејкера Душана Катанића тако да је Пашајлић на терену провео 38 минута.

- Играли смо без Катнића, а Ђорђе Милошевић је трпио болове тако да се и нама морао десити лош дан. Пораз не треба драматично схватити и није крај свијета јер није било нормално да без пораза дођемо до титуле. Резултат који смо направили до сада није реалан и нисмо толико квалитетнији од осталих екипа - истакао је Бајић.

Трећа утакмица финала на распореду је у суботу у Лакташима, а побједник ће бити ко прије стигне до три побједе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана