Дошло вријеме за рушење традиције у дуелу са Вележом

Дарко Пашагић
Дошло вријеме за рушење традиције у дуелу са Вележом

Бањалука - Побједа у дербију првог кола Премијер лиге БиХ над Жељезничаром у Бањалуци (1:0) фудбалерима Борца дала је крила и осокољени путују у Мостар, гдје ће у суботу од 17 часова играти против домаћег Вележа.

Ипак, традиција није на страни изабраника Владе Јагодића, који у шест посљедњих гостовања на стадиону "Врапчићи" нису постигли ни гол. Једини реми у тим мечевима, и то са истим шефом стручног штаба као данас, забиљежили су у сезони 2010/11, када су играли 0:0 и касније постали прваци БиХ.

- Већ нам је свима преко главе да се са утакмица из Мостара враћамо погнуте главе и вјерујем да се у суботу можемо радовати на стадиону "Врапчићи". Наравно, не бисмо били незадовољни и бодом. Вележ је на премијери у Источном Сарајеву, гдје је освојио бод, показао да има квалитетну екипу, тако да нам неће бити нимало лако да остваримо наше намјере. Међутим, оптимиста сам, вјерујем у ову младу екипу, која је побједом над Жељезничаром показала колико вриједи - нагласио је Јагодић.

Стручни штаб Бањалучана у овом сусрету може да рачуна на Небојшу Рунића, који је одрадио црвени картон из прошлог првенства, али и на Стојку Кикића, који је из бившег клуба, Подриња из Јање донио три жута картона, тако да није могао играти на премијери. Једину главобољу Бањалучанима задаје бол у кољену стријелца јединог гола у дуелу са Сарајлијама Петра Илића.

- Непосредно пред утакмицу одлучићу да ли ће бити у строју или не. Одлично је што можемо рачунати на Рунића и Кикића, који су одиграли скоро све припремне утакмице, тако да сам на слатким мукама због избора стартне поставе. Сертификати још нису стигли за голмана Бојана Јовића и офанзивног везног Милана Стојановића, али ће и они бити у конкуренцији за меч трећег кола у којем дочекујемо новајлију Младост из Добој Какња - додао је Јагодић.

Кормилар Бањалучана додао је да је на проби и даље Ермин Мухић из њемачког Валдхофа из Манхајма, те да ће заједно са Јовићем и Стојановићем бити у екипи која ће у сриједу од 18 часова одиграти контролни меч против друголигаша трнске Слоге.

Остали парови

У осталим сусретима другог кола Премијер лиге БиХ састају се: ИСТОЧНО САРАЈЕВО: Олимпик - Челик (субота, 17 часова), ТРАВНИК: Травник - Сарајево (недјеља, 17 часова), ШИРОКИ БРИЈЕГ: Широки Бријег - Витез (недјеља, 20.30 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана