Донаторско вече Фудбалског клуба Борац: Циљ скупљање 400.000 марака

Милан Зубовић
Донаторско вече Фудбалског клуба Борац: Циљ скупљање 400.000 марака

Бањалука - Управа Фудбалског клуба Борац очекује да ће се на донаторској вечери (18 часова) појавити између 300 и 400 гостију, а међу њима су премијер Републике Српске Жељка Цвијановић, као и неколико министара Владе РС.

Примарни циљ је промоција новог концепта бањалучког клуба: "Све јачи и јачи Борац", док ће бити презентован петогодишњи план пословања клуба. Са финансијске стране циљ донаторске вечери је да се створе предуслови за почетак имплементације новог концепта, а гала вече организује се у склопу обиљежавања 90 година постојања клуба.

- Послали смо позивнице на адресе политичара, привредника и спортских радника, многи од њих позитивно су одговорили, а међу њима су премијер и неколико министара - рекао је директор "црвено-плавих" Стојан Малбашић.

Раније, из Борца је истакнуто да је циљ скупљање 400.000 марака, а та средстава биће потрошена на модернизацију стадиона, враћање дијела дугова, као и за буџет у идућој сезони, када ће Бањалучани покушати да експресно изборе повратак у Премијер лигу БиХ, из које су прошле сезоне испали у Прву лигу Републике Српске.

У Борцу су нагласили да су изненађени одлуком Комисије за лиценцирање ФС БиХ која није уважила њихов приговор на добијање лиценце Челика и поред тога што је Борац изнио доказе да тим из Зенице није на вријеме исплатио све дугове, па ће због тога "црвено-плави" играти у Првој лиги РС.

- Нисмо очекивали овакву одлуку, јер да јесмо, не бисмо се жалили. О евентуалним новим корацима одлучиће управа након донаторске вечери - додао је Малбашић.

Фудбалери

Уговори са Борцем истекли су Небојши Рунићу, Федору Предраговићу и Арманду Манцеу, које управа жели да задржи, док су Тони Јовић и Срђан Бечелић изразили жељу за одласком. Лазар Марјановић неће више бити члан "црвено-плавих". У екипи остају Борис Распудић, Дарко Малетић и Огњен Шкорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана