Доминација одбојкашких екипа из Брчког

Данијел Радујковић
Доминација одбојкашких екипа из Брчког

Брчко - Екипе Бимал Јединства и Младости показале су да се у Брчком дефинитивно игра најбоља одбојка у БиХ, пошто су након трофеја у Купу БиХ освојиле титуле шампиона.

Објема екипама била су довољна два меча да у финалу плеј-офа савладају екипе Гацка које су се морале задовољити другим мјестом у обје конкуренције. Након побједе у Херцеговини одбојкашице Бимал Јединства биле су боље и на свом терену у врло интересантној утакмици са 3:1 (25:20, 25:27, 30:28, 25:20). Оне су тако потврдиле да су неприкосновене у БиХ, пошто ове сезоне нису доживјеле ниједан пораз, ни током лигашког дијела такмичења ни у плеј-офу. Ова титула била им је девета у низу.

- Никада нисмо имали лошији састав, али прошли смо одлично на крају. Имали смо много недаћа током припрема због поплава, нисмо имали дворану три мјесеца, било је доста повреда кључних играчица током сезоне. Наш капитен је тек је у финалној серији до свој допринос. Све је лоше кренуло, али најбоље се завршило. Сезона је била добра, нисмо имали пораза и само два изгубљена сета. Дошли смо до девете везане титуле и сада имамо још већи терет да је одбранимо идуће сезоне - казао је тренер Јединства Горан Хаџић.

Брејк из прве утакмице у Гацку потврдили су и одбојкаши Младости, који су истим резултатом као и Јединство славили у реваншу са 3:1 (25:21, 25:19, 21:25, 25:16). Они су такође одбранили титулу од прошле године и потврдили прво мјесто из лигашког дијела Премијер лиге.

- Сви у клубу смо стварно презадовољни резултатом ове сезоне. Остварили смо циљ да одбранимо титулу у првенству, као и два купа, а све је то праћено одличном игром у евро такмичењима. Тамо смо направили искорак. Задатак за идућу сезону нам је да оставимо окосницу екипе, да не буде превеликих промјена, а можда да доведемо пар појачања. Сезона је била тешка и напорна. Веома је тешко држати континуитет игре читаве сезоне Пресрећан сам због момака - истакао је тренер Младости Бранко Мишић.

Плеј-аут

Некадашњи великан екипа Модриче испала је из Премијер лиге БиХ, а иста судбина задесила је и екипу Босне из Калесије у мушкој конкуренцији. Пласман у Премијер лигу обезбиједиле су екипе Љубиња и Градина Херцег из Сребреника. Што се тиче дама, друштво најбољих напустиле су одбојкашице Вогошће и ХЕ на Дрини. Њих ће замијенити екипе Дервенте и Босне из Калесије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана