Докић сједа на клупу Борaц м:тела

Душан Репија
Докић сједа на клупу Борaц м:тела

Бањалука - Тренер рукометаша Дервенте Зоран Докић најближи је клупи Борца м:тел и већ данас, а најдаље до краја седмице требало би да потпише уговор, сазнаје "Глас Српске".

Искусни стручњак је већ једном сједио на клупи Бањалучана, а сада ће готово сигурно добити прилику да наслиједи хрватског стручњака Бориса Дворшека, који је отишао почетком марта због лоших резултата у СЕХА лиги.

- У контакту смо са Докићем, али и са још неколико тренера. Он има уговор са Дервентом до краја сезоне - кратко је рекао директор Борца Владимир Бранковић.

Поред Докића, комисија за избор тренера Борца, која је формирана послије одласка Дворшека, разговарала је са још неколико стручњака, међу којима су Касим Каменица из БиХ, српски тренер Љубомир Обрадовић и Црногорац Зоран Кастратовић. Ипак, избор је пао на Докића. Како Бањалучане очекује најважнији дио сезоне, поход на четврту узастопну титулу, као и Куп БиХ, Докић се намеће као идеално рјешење. Одлично познаје прилике у бх. рукомету, самим тим и противнике у плеј-офу Извиђач, Вогошћу и Маглај, као и Зрињски, са којим Борац игра у реваншу четвртфинала Купа 30. марта, а први меч су ријешили у своју корист резултатом 33:20.

- Не могу да потврдим да смо постигли договор, али могу рећи да је било контаката - рекао је Докић, који са Дервентом има уговор до краја сезоне.

Препреку да преузме Борац неће му правити челници Дервенте.

- Још увијек нисмо добили званичан захтјев Борца, али ако се то деси, спремни смо да разговарамо и уколико закључимо да ће такав потез бити у интересу српског рукомета уопште, спремни смо да пустимо тренера. Докић је за непуне четири сезоне оставио дубок траг у нашем клубу, много смо напредовали, тако да не би било фер да му правимо проблеме. Разумијемо његову жељу да сједне на клупу највећег клуба на овим просторима - рекао је предсједник Дервенте Чедо Вујичић.

Докић би требало да буде трајно рјешење на клупи Борца, пошто од одласка Дворшека са рукометашима раде Александар Међедовић и Небојша Голић. Међедовићу је чак нуђен и уговор, али га је он због приватних обавеза одбио.

Свесрпски куп

Рукометаши Борца м:тел за викенд ће наступити на другом Свесрпском купу, који заједнички организују Рукометни савез Републике Српске и Рукометни савез Србије. Прошле године домаћин је био Теслић, а ове Нови Сад. Полуфинални мечеви на програму су у суботу, а састају се Војводина - Приједор (18 часова) и Спартак Војпут - Борац м:тел (20). Утакмица за треће мјесто биће одиграна у недјељу од 17 часова, а финале је на програму од 19. Трофеј освојен прошле године браниће Војводина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана