Додик и Цвијановићева честитали Ивани Шпановић

Срна
Додик и Цвијановићева честитали Ивани Шпановић

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутили су честитку српској атлетичарки Ивани Шпановић поводом освајања златне медаље на Европском дворанском првенству у Глазгову у скоку у даљ.

“Ово је још један велики успјех у богатој спортској каријери којим на најбољи могући начин промовишете своју државу и народ, што и нас из Републике Српске чини поносним и срећним”, истакао је Додик.

Он је оцијенио да су године упорног рада и залагања Иване Шпановић заслужено крунисане великим успјесима који ће остати уписан у историји српске и свјетске атлетике.

Додик је пожелио Шпановићевој много успјеха, спортске среће и великих побједа на будућим међународним и свјетским такмичењима, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Цвијановићева је истакла да је Република Српска захвална Шпановићевој за све тренутке радости које приређује људима у РС.

“Република Српска захвална Вам је за све тренутке радости које нам приређујете и поносно ћемо бити уз Вас и у новим шампионским походима. Желим Вам пуно спортске среће, успјеха и побједа на међународним и свјетским такмичењима”, навела је Цвијановићева у честитки.

Српска атлетичарка Ивана Шпановић скоком од 6,99 метара освојила је јуче златну медаљу на Европском дворанском првенству у Глазгову у скоку у даљ.

Побједнички скок остварила је у петој серији.

Шпановићева је прво злато освојила у Прагу 2015. године скоком од 6,98, затим је исти успјех поновила и у Београду 2017. године скоком од 7,24 метара.

Три узастопне круне освојила је само легендарна Њемица Хајке Дракслер, која је била четворостука шампионка, али је на крову Европе била три пута узастпно - 1986, 1987, 1988. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана