Додик: Борац да наступа на међународној фудбалској сцени

Срна
Додик: Борац да наступа на међународној фудбалској сцени

Бањалука - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изразио је наду да ће Фудбалски клуб "Борац" из Бањалуке већ у наредној години постати један од најбољих и најозбиљнијих спортских колектива у БиХ и обезбиједити учешће у такмичењима на међународној фудбалској сцени.

Додик је рекао вечерас новинарима у Бањалуци да због тога присуствује донаторској "Црвено–плавој вечери `Борца`", који је највећи фудбалски клуб у Српској и јесењи шампион Прве републичке лиге.

"Ми из институција власти смо ту да подржимо овај клуб и позовемо на окупљање око `Борца`. Ту смо да овом клубу покушамо помоћи у обезбијеђивању потребне логистике", поручио је Додик и нагласио да је "Борац" неодвојив од Бањалуке, Крајине и Републике Српске.

Предсједник Фудбалског клуба Борац Вицо Зељковић рекао је, на свечаности којој је присуствовала и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, да је овај клуб данас стабилан, иако му је, због проблема са којима се раније суочавао, пријетило чак и гашење.

Он је навео да је такав сценарио избјегнут, захваљујући подршци Милорада Додика, али и бившег премијера Српске и садашњег предсједника Жељке Цвијановић и градоначелника Бањалуке Игора Радојичића. Зељковић је нагласио да је "Борац" сада на добром путу и да може да размишља о будућности, јер је ријешена већина проблема који су клуб кочили у посљедњих 10, 20 година.

"Сада хоћемо да вратимо `Борац` тамо гдје сви желимо", поручио је Зељковић и додао да овај клуб заслужује да се врати на старе стазе успјеха у чему ће помоћи сви они који воле тај клуб. Он је истакао да присуство челних људи Фудбалског савеза Србије "Црвено-плавој вечери `Борца`" показује да је "Борац" велики бренд у окружењу. Донаторско "Црвено-плаво вече `Борца`" организовано је с циљем да се овај клуб додатно стабилизује и има сигурну будућност, те да се од наредне сезоне такмичи и постиже успјехе у Премијер лиги БиХ.

На овој манифестацији било је ријечи и о клупским плановима, инфраструктури и јачању играчког кадра за сигуран повратак у виши ранг такмичења.

Презентован је и план за изградњу новог терена за тренинге Омладинске школе Борца, али било је ријечи и о тренинзима фудбалера првог тима. Гости "Црвено-плаве вечери `Борца`" били су српске фудбалске легенде, садашњи и бивши играчи, те чланови стручног штаба "Борца", али и челни људи Фудбалског савеза Србије - предсједник Славиша Кокеза, потпредсједник Марко Пантелић и спортски директор Дарко Ковачевић, као и друге познате фудбалске и спортске личности.

Манифестацији, одржаној у бањалучком ресторану "Агапе" у организацији ФК "Борац", присуствовао је и мандатар за састав нове владе Српске Радован Вишковић, министри у Влади Српске и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, те бројне званице из јавног, политичког, спортског, културног, привредног и друштвеног живота Српске, Србије и Бањалуке.

Промотер "Црвено–плаве вечери `Борца`" био је Огњен Врањеш, првотимац белгијанског прволигаша Андерлехта, који је каријеру почео у Борцу. ФК "Борац" основан је 1926. године, а ове године навршавају се три деценије од освајања југословенског Купа маршала Тита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана