Добре вијести за спортисте из Завода за медицину рада и спорта Републике Српске

Дејан Кондић
Добре вијести за спортисте из Завода за медицину рада и спорта Републике Српске

БАЊАЛУКА - Завод за медицину рада и спорта Републике Српске, у настојању да обезбиједи што бољу здравствену заштиту спортиста и рекреативаца Српске, почео је да пружа нову најсавременију услугу за анализу тјелесног састава, која је од изузетног значаја нарочито за професионалне спортисте.

Наиме, у Служби медицине спорта набављен је уређај најновије генерације „ИнБоди Аналајзер 770“ који омогућава свеобухватну анализу скелетне мускулатуре и масти (укупне и по сегментима), екстрацелуларне и интрацелуларне воде, минерала и протеина у организму, помажући спортистима да боље разумију своје физичко стање и оптимизују своје тренинге.

Такође, по завршеном одређивању тјелесног састава, специјалиста медицине спорта анализира добијене резултате и препоручује спортистима, као и рекреативцима, режим тренинга, исхране и хидрације.

Ова анализа, коју користе врхунски спортисти широм свијета, пружа детаљни увид у тјелесни састав и може бити драгоцјен алат за унапрјеђење спортских перформанси.

Дакле, спортистима и рекреативцима у Републици Српској сада су у Заводу за медицину рада и спорта доступне услуге које користе и врхунски свјетски спортисти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана