Добра атмосфера на “Полицама” пред суботњи дуел са Борцем: Можемо опет да изненадимо

Дарко Пашагић
Добра атмосфера на “Полицама” пред суботњи дуел са Борцем: Можемо опет да изненадимо

ТРЕБИЊЕ - Шеф стручног штаба Леотара Бранислав Крунић пред суботњи дуел на “Полицама” против Борца нагласио је да су Бањалучани апсолутни фаворити, али да то не мора ништа да значи.

За право му даје и сусрет из другог кола Премијер лиге БиХ, када су још некомплетни, али и неуиграни Требињци на Градском стадиону у Бањалуци успјели да издрже и у Дучићев град донесу бод са овог изузетно тешког гостовања.

- Пред то гостовање били смо унапријед прежаљени и сви су очекивали да ћемо доживјети дебакл. Међутим, успјели смо се сјајно носити са далеко квалитетнијим ривалом и освојити бод. Не видим разлога да опет не буде тако, јер сада имамо далеко већи број играча на располагању, али и играмо пред својом публиком - рекао је Крунић и додао да Леотар има позитиван скор са Борцем, поготово у Требињу.

Нагласио је да је ривалство два клуба актуелно још из бивше Југославије, када су се понекад сусретали на друголигашким теренима.

- Било је сјајних мечева ова два клуба и у Првој лиги Републике Српске, али и у Премијер лиги и дуели са Борцем увијек су привлачили велики број љубитеља фудбала на “Полице”. Сигурно ће бити тако и у суботу, а у име мојих играча могу да обећам свим нашим присталицама да ћемо дати све од себе да останемо непоражени - наставио је Крунић.

Јасно му је да ће му посао бити отежан, јер не може да рачуна на све играче.

- Милош Секуловић, Ђоко Миловић и Стефан Паранос имају жуте картоне, док је Милорад Мићуновић повријеђен. Сигурно велики хендикеп против комплетног и силно мотивисаног ривала, али шта је, ту је - рекао је Крунић.

За њега ће ова утакмица бити и посебно емотивна, јер је носио дрес оба клуба, али и био тренер.

- Борцу сам на “Полицама” дао гол у Првој лиги Српске, али и у Премијер лиги БиХ. Док сам играо за Бањалучане, нисам тресао мрежу Требињаца. Све су то прошла времена, сада радим други посао. Као тренер Борца нисам имао прилику да играм против Леотара, а сада се надам да ћу бити успјешнији од свог некадашњег клуба - додао је Крунић, чији су изабраници у контролној утакмици у Билећи савладали Херцеговац са 4:2.

Коло у три дана

Мечеви 13. кола биће одиграни у три дана, а премијерни сусрет заказан је за петак у 17 часова, гдје ће на стадиону “Рођени” у Мостару бити одигран градски дерби између Вележа и Зрињског. У суботу се играју три утакмице. У првој од 14 часова Леотар дочекује Борац, док се од 17 играју сусрети Жељезничар - Тузла сити и Слобода - Радник. У истом термину, али у недјељу играју Сарајево - Посушје и Широки Бријег - Рудар Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана