Добојска Слога има амбициозне планове у наредном периоду: Желе у Премијер лигу за три сезоне

Дарко Пашагић
Добојска Слога има амбициозне планове у наредном периоду: Желе у Премијер лигу за три сезоне

ДОБОЈ - Ако је судити по првим данима прелазног рока, али и по вијестима које стижу са стадиона "Луке" прволигаш Слога у наредној сезони биће један од најозбиљнијих кандидата за највиши пласман.

 

То нам је потврдио и шеф стручног штаба Добојлија Зоран Ћургуз, који је послије одласка из Жељезничар Спорт тима преузео клупу Слоге.

- Наш циљ је да у наредне три сезоне постанемо премијерлигаши, а да ли ће то можда бити у првој, другој или трећој остаје да се види. Најважније је да имамо подршку надлежних институција, јер нам је на тај начин посао знатно олакшан. И ранијих сезона град Добој је несебично помагао Слогу, али једноставно организација у клубу није била на највишем нивоу и резултати су изостали. Сада је другачија прича, а уз јачање екипе ту су и бројни инфраструктурни радови. Већ имамо постављен терен са вјештачком травом, семафор на главном терену, а планирано је наткривање трибине, постављање столица. Ускоро би требало да се почне и са реализацијом пројекта "рефлектори" - нагласио је Ћургуз.

Да имају стварно озбиљне намјере свједочи и чињеница да је већ представљено осам новајлија. То су голмани: Данило Ђулчић, који је дошао из Новог Пазара и Вања Кнежевић (Љубић), одбрамбени играчи Остоја Шаула, Франко Дадић (Жељезничар Спорт тим) и Фарис Мујкић (Слобода, Тузла), те везни фудбалер Александар Милаковић (Звијезда Градачац), Радо Радић (Алфа Модрича) и Горан Шујић (Звијезда 09).

- На припремама које смо почели 25. јуна са нама су још три фудбалера, која играју у нападу и они би требало да постану наши чланови у наредним данима. Из прошле сезоне је са нама осам фудбалера, а екипи ће бити прикључено и шест јуниора. То би отприлике била екипа Слоге за наредну сезону, а види се да у њој преовладавају играчи заштићеног годишта, што је прави залог за будућност - наставио је Ћургуз.

Планирано је да се у припремном периоду одигра седам утакмица.

- Прва је већ у суботу када ћемо играти против Жељезничар Спорт тима у Бањалуци од 18 часова. Три дана касније састајемо се са Радником из Бијељине, а 10. јула је сусрет са Слободом у Тузли, који ће њима бити генерална провјера. Потом су на реду дуели са ВИС Сим Бауом 14. јула, Братством из Грачанице (24. јул), Борцем из Јелаха (30. јула) и генерална провјера, 7. августа против Жељезничар Спорт тима у Добоју - додао је Ћургуз.

Јуниори

Јуниори Слоге ове сезоне били су на корак од пласмана у омладинску Премијер лигу, али су заустављени на посљедњој степеници послије пораза од бијељинског Радника (0:5).

- Мало је нелогично да је Лига завршена крајем маја, а да је бараж почео скоро мјесец касније и онда су ти момци морали да одиграју три утакмице у седам дана. Играли су добро до 55. минута имали неријешен резултат и поништен им је регуларан погодак, али су онда остали без снаге. Основни циљ у наредној сезони биће нам да јуниори обезбиједе пласман у омладинску Премијер лигу - истакао је Ћургуз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана