Ђорђе Ћелић, рукометаш Борца м:тел: Подићи ћемо ниво игре за Лигу 4

Иван Драгичевић
Ђорђе Ћелић, рукометаш Борца м:тел: Подићи ћемо ниво игре за Лигу 4

Бањалука - Завршен је први дио сезоне за рукометаше Борца м:тел, који су, ношени подршком навијача, сломили Дервенту у посљедњем колу и задржали другу позицију на табели.

Капитен Ђорђе Ћелић први пут је носио траку пред најватренијим Борчевим тифозима, а одличном игром у одбрани и егзекуцијом са шест метара повео је саиграче до побједе. Ове сезоне је усамљен на позицији пивота и како каже, никада није био физички спремнији. Борац доста игра у транзицији, а Ћелић је неријетко први у контранападу.

- Тренер Ратко Ђурковић је убрзао игру и доста голова постижемо из контре. Тренирамо напорно, некада и три пута дневно и вјероватно смо најспремнији у лиги. Послије уводних проблема ухватили смо праву форму, а због неких наших глупости изгубили смо од Вогошће. Можемо да их побиједимо у Бањалуци, у то сам сигуран и надам се да ћемо до Лиге 4 још подићи ниво игре, јер имамо простора за напредак - рекао је Ћелић.

Улога капитена му је донијела додатну одговорност, али га није превише оптеретила. Ове сезоне у "Борику" су трибине зјапиле празне, па је играче позитивно изненадио велики одзив публике против Дервенте.

- Недостају нам навијачи и много је лакше играти и побјеђивати пред пуном двораном. Диван је осјећај био против Дервенте, поготово што сам имао траку око руке, а мислим да смо им одговорили великом борбом и на крају побједом. Остајемо на окупу још десет дана и онда имамо слободно до 10. јануара. Лига је уједначена, изузетно је тешко играти у гостима и због тога што се велики број екипа бори за опстанак, свака утакмица је на нож - рекао је Ћелић.

Можемо са Извиђачем

Једини представник БиХ у СЕХА лиги је Извиђач, који упркос малом броју побједа игра одлично против много скупљих екипа.

- Утакмице губе на неискуство, али су скупо продали кожу у сваком мечу. Млади су, талентовани, али можемо с њима, поготово што очекујем да заиграмо још боље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана