Ђорђе Алексић, кошаркаш Младости из Мркоњић Града: Показаћу шта знам на ЕП

Милан Зубовић
Ђорђе Алексић, кошаркаш Младости из Мркоњић Града: Показаћу шта знам на ЕП

Мркоњић Град - Иако је ове сезоне требало да се у потпуности афирмише и докаже у кошаркашкој Лиги 6 БиХ, младог бека Младости из Мркоњић Града Ђорђа Алексића повреда је онемогућила у томе.

Од могуће 22 утакмице у Лиги 12 БиХ одиграо је 14 и није успио да са својим клубом избори наступ међу шест најбољих екипа. С обзиром на ситуацију и све проблеме, задовољан је учињеним, али је истакао да то може много боље.

- Посљедњих неколико година Младост је постизала одличне резултате и била у самом врху. Због великог броја повријеђених играча, ове сезоне често нисмо били у комплетном саставу, што се одразило на резултат. Нисмо успјели да обезбиједимо улазак у Лигу 6 БиХ, што ме је посебно растужило, јер сам вјеровао да ћемо остварити тај циљ. Зарадио сам повреду на мечу против Челика и она ме је одвојила од терена неко вријеме. Баш у том периоду добио сам позив Драгољуба Видачића да учествујем у ревијалној утакмици Републике Српске и Србије, што сам морао да пропустим и жао ми је што се нисам могао одазвати том позиву - рекао је Алексић.

Након завршетка лигашког дијела такмичења услиједио је позив Слободе из Тузле за наступе у Лиги 6 БиХ који је одбио.

- Имао сам позив Слободе да играм за њих, али сам га морао одбити, јер нисам могао тако дуг период изостајати из школе у којој имам велику подршку професора и другова. Послије ЕП ове године било је понуда више менаџерских кућа за одлазак на колеџ у САД, јер сам завршна година у школи. Конкретне понуде клубова су стигле од сарајевских Спарса и Ловћена са Цетиња - истакао је Алексић.

Прошле године био је члан кадетске репрезентације БиХ, послије наступа на Европском првенству имао је неколико понуда иностраних клубова.

- Имао сам неколико понуда озбиљних клубова из Европе, који су жељели да ме ангажују. Ипак, пошто сам кренуо у четврти разред Гимназије, нисам хтио да прекинем школовање па сам одлучио да останем у граду и клубу. Школа је увијек била важан фактор у мом животу који не желим да запоставим - додао је Алексић.

Ове године нашао се на списку јуниорске репрезентације БиХ која ће играти на Европском првенству А дивизије у Грчкој.

- То ме посебно обрадовало, јер је то велика част. Вјерујем да ћу пружити оно што се од мене очекује, оправдати повјерење селектора Марка Трбића. Надам се да ће послије ЕП услиједити понуде као и прошле године и да ћу одлучити куда и како даље. За сада нисам донио никакву одлуку иако има одређеног интересовања за мене - казао је Алексић којем је припало друго мјесто у избору најбољег спортисте Мркоњић Града за 2014. годину.

Идоли

Алексићеви кошаркашки идоли су Милош Теодосић и Василис Спанулис.

- Мој дјечачки сан био је да заиграм за Црвену звезду и надам се да ћу једног дана у томе успјети. Оно што сада желим и чему тежим јесте за заиграм у екипи која наступа у АБА лиги, гдје могу да напредујем и изграђујем се као кошаркаш - рекао је Алексић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана