Ђоковић усрећио 110 малишана

Агенције
Ђоковић усрећио 110 малишана

Копаоник - Иако је први тенисер свијета и готово да нема слободног времена, Новак Ђоковић увијек пронађе начин да усрећи најмлађе.

Тачно 110 малишана, ученика од првог до четвртог разреда основних школа из Александровца, Горњег Милановца, Пећинаца, Житорађе и Шида дружиће се наредних дана на Копаонику, на четвртом Кампу пријатељства - "Другаријади", коју организује фондација "Новак Ђоковић". Пошто је због повреде отказао учешће на турниру у Пекингу, српски ас јуче је отворио овогодишњу "Другаријаду".

- "Другаријада" је током година постала место најлепших дечијих сусрета. Место на којем имају прилику да кроз игру и забаву развију нове вештине, упознају до сада непознате пределе, науче пуно о фер-плеју, тимском духу, али и о важности дељења и различитости између људи - изјавио је Ђоковић.

Дјеца су вјероватно сањала сусрет са најбољим тенисером планете, а он је поносан што сваке године има прилику да упозна нове малишане и проведе занимљиве тренутке с њима.

- Сваки моменат са њима ме чини богатијим човеком због емоција које делимо. Усрећити најмлађе, постати део њихових живота и успомена је заиста непроцењиво - рекао је најбољи тенисер свијета.

Његова супруга Јелена, национални директор фондације, изјавила је да је највећи успјех када свака нова "Другаријада" буде боља од претходне.

- Међу бројим активностима наћи ће се оне спортско-рекреативне, усмерене на правилан развој тела и мишића, радионица здраве хране, курс пливања, као и многе друге кроз које ће моћи да искажу своју креативност и таленат - рекла је Јелена Ђоковић.

И ове године партнер кампа пријатељства је Фондација принцезе Шарлин од Монака, а организацију су помогли многобројни спонзори.

Мареј: Циљ ми је прво мјесто

Док се Новак Ђоковић дружи са дјецом, Енди Мареј покушава да смањи заостатак на АТП листи, а чак се нада и првом мјесту. Мареј је одлучио да учествује на турниру у Пекингу гдје би могао надокнадити 1.000 бодова заостатка, јер прошле сезоне није играо, а Ђоковић је освојио титулу.

- Циљ ми је да будем број један и то покушавам да остварим. Никада нисам био на врху, то је нешто што желим да учиним први пут у животу. То је већа мотивација за мене него за неке момке који су раније успијевали то да остваре - рекао је Мареј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана