Ђоковић: Немојте дозволити да вам било ко одузме снове

Срна
Ђоковић: Немојте дозволити да вам било ко одузме снове

МЕЛБУРН - Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић послије освајања 10. титуле на Аустралијан опену и 22. гренд слема поручио је младим тенисерима да се усуде да сањају велико и да не дозволе да им било ко одузме снове.

Након побједе у финалу Отвореног првенства Аустралије над Грком Стефаносом Циципасом, Ђоковић је рекао да су Грчка и Србија двије мале земље које немају превише тениску традицију и да њих двојица нису имали превише играча на које могу да се угледају.

“Одакле год долазите, мислим да што сте у већем минусу, да имате што лошије детињство, имате веће шансе да успете као Стефанос и ја. Немојте да пустите да вам нико одузме сан. Заливајте га, као што заливате цвеће. Нађите једну особу која ће да вас подржи и сањајте велико, јер можете да успете”, истакао је Новак.

Он је подсјетио да у Мелбурну није играо прошле године, додајући да се вратио и захвалио свим људима који су учинили да се осјети добродошлим у Мелбурну и Аустралији.

“Само мој тим и породица знају кроз шта смо прошли у последњих неколико недеља. Моја највећа победа у каријери, с обзиром на околности”, истакао је Ђоковић.

Он је захвалио и организаторима турнира, волонтерима, свима који су дио овако невјероватног догађаја и организације.

“Знам да је био рекордан број публике овде и широм света који су гледали, ово је један од најбољих турнира на свету. Надам се да се видимо и следеће године”, рекао је Ђоковић и добио громогласан аплауз публике.

Циципас је честитао Ђоковићу и нагласио да му се диви за све што је урадио за тенис.

“Имао сам привилегију да играм много мечева високог интензитета. Новак извлачи најбоље из мене. Један од највећих је у нашем спорту. Заправо, он је највећи који је икада држао рекет у историји!”, додао је Циципас.

По завршетку финала, бујица емоција погодила је српског тенисера након свега што је проживио прошле године у Мелбурну, укључујући и депортацију из Аустралије.

Након што је дошао до ложе у којој је био његов тим, брат Марко и мајка Дијана, Новак је заплакао као никада у каријери.

Српски тенисер Новак Ђоковић освојио је данас 10. титулу на Аустралијан опену, побиједивши у финалу Грка Стефаноса Циципаса са 3:0, по сетовима 6:3, 7:6 /7:6/ и 7:6 /7:5/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана