Ђоковић креће по другу титулу

Агенције
Ђоковић креће по другу титулу

Њујорк - Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић данас креће по другу титулу на посљедњем гренд слему сезоне US опену, а прва препрека биће му бразилски тенисер Жоао Соуза.

Меч Ђоковића и Соузе посљедњи је у дневном термину на стадиону "Артур Еш" и требало би да почне око 20.30 часова. Њих двојица до сада никада нису играли, али према досадашњим резултатима Ђоковић не би требало да има никаквих проблема да дође до побједе. Бразилац до сада у каријери никада није освојио ниједан трофеј на ATP туру, а учинак који је остварио за девет година бављења тенисом на најјачим турнирима је 25 побједа и 42 пораза. Новак има велики мотив да дође до титуле у Њујорку јер би тако поновио успјех из 2011. године када је славио на три гренд слема. Прошле године испао је у полуфиналу, тако да брани 720 поена на ATP листи.

- Одиграо сам велики број мечева пред Њујорк. Мислим да сам спреман за US опен. Циљ је све време био да будем физички и играчки најспремнији када дође време. Самопоуздање је ту иако сам изгубио два финала. Једино што су ти порази променили је што сам после размишљао шта сам урадио лоше, анализирао ток мечева, разговарао са својим тимом, посебно са Борисом Бекером. Надао сам се да ћу до сада доћи до своје најбоље игре и мислим да сам то постигао - казао је Ђоковић.

Од српских тенисера данас ће на терен још Филип Крајиновић који ће у истом термину као и Новак играти против Алехандра Гонзалеса из Колумбије на терену 16. Биће то одлична прилика за Филипа да се докопа другог кола на неком гренд слему. Поред Ђоковића и Крајиновића, мечеве првог кола играће и три српске тенисерке. Ана Ивановић ће играти први меч дневног термина на "Артур Ешу" против Доминике Цибулкове од 17 часова. Биће то вјероватно тежак меч за Ану која ће се морати добро потрудити да дође у друго коло. С друге стране, Јелена Јанковић би требало да има доста лакши посао против Оцена Додан из Француске. Оне ће играти на терену 13 од 19 часова. На терен ће и Бојана Јовановски која од пет часова игра са Шпанкињом Ларом Арубареном на терену 16. Бојана је у лошој форми, али ни Шпанкиња не игра добро тако да се очекује неизвјестан меч.

Пројектовани жријеб за Ђоковића

Жоао Соуза (Бразил)

ATP листа: 89

Међусобни омјер: 0:0

 

Васек Поспишил (Канада)

ATP листа: 45

Међусобни омјер: 3:0

 

Андреас Сепи (Италија)

ATP листа: 25

Међусобни омјер: 10:0

 

Давид Гофан (Белгија)

ATP листа: 14

Међусобни омјер: 3:0

 

Рафаел Надал (Шпанија)

ATP листа: 8

Међусобни омјер: 21:23

 

Кеи Нишикори (Јапан)

ATP листа: 4

Међусобни омјер: 4:2

 

Роџер Федерер

ATP листа: 2

Међусобни омјер: 20:21

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана