Ђоковић капитен принчевог тима

Агенције
Ђоковић капитен принчевог тима

Париз - Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић полако се навикава на париску шљаку, гдје ће се од недјеље борити за једини трофеј на гренд слемовима који му недостаје, а данас у 11.30 часова сазнаће првог противника за турнир у Паризу.

Од почетка сезоне Ђоковић игра феноменално, освојио је пет титула и многи сматрају да је вријеме да подигне трофеј и у Паризу. У главни град Француске Новак је стигао још у сриједу и већ је одрадио неколико тренинга како би се што боље привикао на подлогу. Са њим су из Монте Карла, гдје живи, у Париз дошли и његова супруга и син који ће му бити велика подршка у походу на титулу.

- Одличан је осећај вратити се у Париз. Овога пута носим свој највећи, највољенији и најдрагоценији трофеј у Париз, свог сина - написао је Ђоковић на друштвеним мрежама.

Веома важна ставка у Ђоковићевом покушају да освоји Ролан Гарос биће и данашњи жријеб. Он ће сигурно прижељкивати да деветоструки шампион у Паризу Рафаел Надал буде у другом дијелу костура, јер би се, иначе, могли срести већ у четвртфиналу. Колико год Шпанац био у лошој форми, Ролан Гарос је његов турнир и ту ће увијек бити опасан. Ђоковић је већ два пута губио финале овог турнира од Надала, 2012. и прошле године.

Прије него што је кренуо пут Париза Ђоковић је трећу годину заредом био капитен тима принца Алберта од Монака на хуманитарном мечу са бившим и садашњим возачима “формуле 1” који се традиционално игра пред Велику награду Монака. Ђоковић је поново одушевио све на стадиону “Луј Други” и био је и највећа звијезда тог меча. Већина возача на крају се фотографисала са њим, а сав прикупљен новац иде хуманитарним организацијама које помажу дјеци. Ова фудбалска утакмица посљедње три године је Новаку постала посљедња активност пред пут на Ролан Гарос.

Цонга: Надал фаворит

Иако многи тениски стручњаци сматрају да је Рафаел Надал у паду форме и да неће моћи одбранити титулу на претходном Ролан Гаросу, Француз Жо-Вилфред Цонга има другачије мишљење.

- Неколико година људи причају да је Надал завршио своје, али он наставља да побјеђује на Ролан Гаросу. Он је и даље фаворит. За десет година титулу му је узео само једном Роџер Федерер, који није мали играч. Очигледно је да је Ђоковић на врхунцу сада, биће жестока борба њих двојице за титулу, али Надал је и даље фаворит - сматра Цонга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана