Ђоковић брани круну и ATP трон

Душан Репија
Ђоковић брани круну и ATP трон

Париз - Посљедњи мастерс турнир сезоне у Паризу почиње данас, а први тенисер свијета и бранилац титуле Новак Ђоковић слободан је у првом колу. Ипак, на путу до титуле мораће положити много великих тестова.

Први је сигурно психолошки, пошто је прије само шест дана добио насљедника Стефана. Сада се мора концентрисати на тенис како би успио да трећи пут у каријери годину заврши на првом мјесту ATP листе.

Ни жријеб није био наклоњен српском асу, који ће већ у другом колу имати озбиљног противника, пошто ће се састати са побједником дуела између Филипа Колшрајбера и Едуарда Рожера Васелана. Вјероватно ће то бити Нијемац, пошто је Васелан у врло лошој форми. Уколико прође друго коло, према пројектованом жријебу, противник у трећој рунди биће му Гаел Монфис или Џон Изнер, а ни четвртфинале не доноси ништа лакши задатак. Ту ће га највјероватније чекати Енди Мареј или Григор Димитров, а у полуфиналу су потенцијални ривали Давид Ферер, Кеи Нишикори или Жо Вилфред Цонга.

Федерер има много лакши пут, а при том брани 360 бодова, пошто је прошле године испао у полуфиналу баш од Ђоковића.

Мастерс у Паризу пропустиће Рафаел Надал, који је послије пораза од Хрвата Борне Ћорића у четвртфиналу турнира у Базелу објавио да је завршио сезону.

Србија ће у појединачној конкуренцији имати само једног представника у Паризу, пошто Душан Лајовић није успио да се пласира у главни жријеб. Он је у првом колу квалификација поражен од Аргентинца Федерика Делбониса са 6:4, 4:6, 1:6.

Федерер најбољи код куће

 

Разлику од 2.430 поена између Новака Ђоковића и Роџера Федерера Швајцарац је већ смањио за 200 поена пошто је освојио турнир у родном Базелу. Он је у финалу савладао Белгијанца Давида Гофана са 6:2, 6:2. Ноле до краја сезоне брани 2.500 поена, а Федерер 760 с тим што има шансу да освоји и додатних 225 уколико добије оба меча у финалу Дејвис купа против Француске, а Швајцарска освоји ово такмичење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана