Дједица неће у пензију

Агенције
Дједица неће у пензију

Клингентал - Иако је у јуну напунио 42 године и од сезоне 1989/90. учествује у Свјетском купу у скијашким скоковима, Јапанац Норијаки Касаи не планира да каже "доста".

Легендарни "камиказа" има и право што жели да се такмичи са понеким и више него дупло млађим такмичарима, јер и даље биљежи одличне резултате. Он је на отварању сезоне у њемачком Клингенталу освојио шесто мјесто и по ко зна који пут показао да није за старо гвожђе.

- И дан данас имам велику жељу да се такмичим. Немам проблем да признам колико ми је година, али једноставно још увијек осјећам да могу да се носим са најбољима. Све док је тако, гледаћете ме на залетишту - рекао је Касаи.

Симпатични дједица наставио је да помјера границе у овом спорту, имајући у виду да је прву побједу забиљежио у Свјетском купу давне 1992. године. У вишедеценијској каријери освојио је четири сребрне и четири бронзане медаље на великим такмичењима, а до најсјајнијег одличја дошао је само у тимској конкуренцији на Свјетском првенству у Харахову прије 22 године. За прво злато у појединачној конкуренцији недостајало му је свега 1,3 бода на почетку 2014. године у Сочију на Зимским олимпијским играма, али је морао да се задовољи другим мјестом.

Касаи је власник рекорда за најдужи скок за такмичаре преко 35 година са 224 метра, који је остварио у словеначкој Планици 2010, да би три године након тога "повисио" тај рекорд на истој скакаоници за такмичаре преко 40 година скочивши 221,5 метара. У Клингенталу је славио Чех Роман Куделка, којем је ово прва побједа у појединачној конкуренцији. Друго мјесто припало је Аустријанцу Стефану Крафту, а трећи је био Нијемац Андреас Велингер.

Постоље

Већ на почетку сезоне Касаи се попео на побједничко постоље, додуше у екипним скоковима. Јапан је освојио друго мјесто, иза Њемачке у Клингенталу, а Касаи је одличним скоковима помогао Таикију Иту, Рерухију Шимицуу и Таку Такеучију да дођу до другог мјеста.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана