»Дјечји вртић« Борца машина за голове

Дарко Пашагић
»Дјечји вртић« Борца машина за голове

БАЊАЛУКА - Ако је судити по контролним утакмицама у Словенији онда у Фудбалском клубу Борац не треба да брину за ефикасност наредне сезоне, јер су "црвено-плави" на пет мечева постигли чак 18 голова.

Када се погледа да су у цијелој прошлој првенственој сезони Бањалучани на 30 сусрета само 26 пута затресли противничку мрежу онда је видљив помак у реализацији. На Рогли је савладана Зарица са 5:0, Б тим московског Динама са неколико првотимаца са 3:1, Ролтек Доб са 6:1 и Алуминиј Кидричево са 4:2, а у трећој утакмици доживљен је пораз од Горице са 0:1.

- У екипи су тренутно само три играча рођена прије 1992. године, али вјерујем у ове младиће и надам се да ће и током сезоне бити ефикасни као у досадашњим контролним утакмицама. Током боравка у Словенији главни циљ ми је био да се екипа што боље спреми и одрађено је чак 19 тренинга. Форсирао сам на утакмицама посјед лопте и ефикасност те се надам да је ово добар предзнак - нагласио је шеф стручног штаба Борца Владо Јагодић.

Са припрема на Рогли вратило се 25 играча и по ријечима кормилара Бањалучана тај број фудбалера је довољан да издржи сезону.

- Наглашавао сам да ми требају 22 играча и три голмана, те двојица, тројица јуниора. Сада имамо њих 25, али међу њима су и јуниори, тако да не би било лоше да се појачамо са два, три искуснија играча. Међутим, познато је да не волим да ми се играчи послије одрађених припрема прикључују екипи, тако да ћемо видјети шта ћемо урадити по том питању. Уз све то битан је финансијски моменат за довођење фудбалера, а сви знамо како Борац новчано стоји у овом тренутку - наставио је Јагодић.

Он је свјестан да је за све премијерлигаше, па и за Борац наредна сезона веома тешка, јер ће због смањења лиге бх. елиту напустити чак шест клубова.

- Првенствени циљ биће да сачувамо статус, односно да будемо пласирани до десетог мјеста, што нам гарантује да ћемо и наредне сезоне бити премијерлигаши. Зато је од самог старта важна битка за сваки бод. Имамо младу екипу, али се бојим изазова и вјерујем да ће циљ бити надмашен у сезони која је пред нама - рекао је Јагодић и додао да је екипа на Рогли имала фантастичне услове за рад.

Витез

Генералну провјеру пред старт првенства у коме ће 25. јула угостити Жељезничар, Бањалучани ће имати у суботу на Градском стадиону против Витеза.

- Још увијек не знамо у колико ће часова овај меч почети, али је сигурно да ће бити у вечерњем термину. То неће бити једина провјера до почетка првенства, јер ће комбиновани тим у сриједу играти у Дервенти против Текстилца - нагласио је Јагодић.

 

Побједа

У посљедњој провјери на припремама у Словенији фудбалери Борца савладали су тамошњег друголигаша Алуминиј из Кидричева са 4:2. Словенци су послије првог полувремена водили са 2:0 головима Жиге Шкофлека у 20. и Матица Врбанеца у 43. минуту. Међутим послије критика на полувремену "црвено-плави" су у наставку меча заиграли знатно боље и са четири гола преокренули су резултат и славили су побједу. Голове су постигли: Елвир Кољић у 48, Александар Субић у 68, Синиша Саничанин у 82. и Србољуб Јандрић у 85. минуту. Борац је играо у саставу: Ружић, Бечелић, Видовић, Саничанин, Субић, Радиновић, Кикић (од 80. минута Јандрић), Предраговић (од 75. минута Рунић), Илић (од 75. минута Малиновић, Кољић, Јовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана