Дишемо као породица

Агенције
Дишемо као породица

Окланд - Међу члановима фудбалске селекције Србије до 20 година, која је се већ четири дана налази на Новом Зеланду, гдје ће крајем мјесеца почети Свјетско првенство, влада одлична атмосфера.

То је потврдио репрезентативац Саша Здјелар, који је рекао и да је оптимиста што се тиче пласмана “орлића”.

- Брзо сам се адаптирао на промену временске зоне и први утисци су заиста веома позитивни. Имамо одличне услове за тренинг, мирно је, нема гужве и гостију, усредсређени смо једни на друге, за сада дишемо као једна велика породица. Селектор нас постепено уводи у финиш припрема за старт. За сада је све у најбољем реду, нестрпљиво чекамо почетак - рекао је Здјелар.

Србија ће 31. маја почети такмичење, први противник биће Уругвај, а у групи Д су још Мексико и Мали.

Здјелар је истакао да његову екипу не оптерећује резултат репрезентације Југославије, која је 1987. године тријумфовала у Чилеу на Свјетском првенству у истом узрасту.

- Био је то изузетан резултат, али не желимо да нас то много оптерећује. Немамо притисак, напротив, то нам је додатни мотив, али то је догађај који је давно иза нас, а ми сада први пут представљамо Србију на једном оваквом такмичењу и шта год да урадимо, наша имена ће такође бити уписана у историју. Потрудићемо се да и резултат буде достојан да о њему причају неке наредне генерације - нагласио је Здјелар.

Његов саиграч Филип Јанковић рекао је да никада није био спремнији него за такмичење на Новом Зеланду.

- Слушам сваки савет селектора и спреман сам да оправдам очекивања. Пуно се причало о мом повратку, једно време сам био одсутан из селекције, али поново сан ту, можда и у најбољој форми икада. Част ми је да будем део селекције Вељка Пауновића, којем захваљујем на поверењу и трудићу се да му то узвратим онако како најбоље знам, добром игром. Имамо квалитетну екипу, која има високе домете. Оптимисти смо, али нећемо много да обећавамо, најбоље је ићи корак по корак. Група нам је доста тешка, сада размишљамо само о томе како да прођемо у други круг, а онда ћемо постављати следеће циљеве - нагласио је Јанковић.

Прва три дана боравка у Окланду селектор Вељко Пауновић имао је на располагању 18 фудбалера, а у суботу током пријеподнева очекује се да се екипи прикључе и преостала тројица момака, Андрија Живковић, Иван Шапоњић и Станиша Мандић, који су били учесници утакмице финала Купа Србије Партизан - Чукарички.

Слободно пријеподне у петак фудбалска експедиција из Србије искористила је за краћи обилазак центра Окланда, али и одлазак на највиши угашени вулкан у највећем граду Новог Зеланда. Вулкан под називом Маунт иден представља изузетно чудо природе у самом центру цивилизације, а висок је чак 192 метра и са њега се пружа поглед на комплетан Окланд, који са једне стране додирује Пацифик, а са друге Тасманско море. Селектор Вељко Пауновић није пропустио прилику да се нашали да је успон на врх Окланда само први корак на путу до врха свијета, куда су намјерили да ускоро закораче расположени “орлићи”.

Сергеј и Вања

Десетак дана прије одигравања прве утакмице у Дунедину српска репрезентација морала је да у FIFA достави и коначан списак играча са бројевима на дресу који ће важити током цијелог шампионата. Сви играчи Србије на леђима имаће исписана презимена, осим два рођена брата Милинковић-Савић, који су изабрали име, па је за њих специјално одштампано Сергеј и Вања, што је дозвољено правилима FIFA.

 

Бројеви

1. Предраг Рајковић (Црвена звезда)

2. Милан Гајић (ОФК Београд)

3. Немања Антонов (ОФК Београд)

4. Саша Здјелар (ОФК Београд)

5. Милош Вељковић (Тотенхем)

6. Срђан Бабић (Војводина)

7. Иван Шапоњић (Партизан)

8. Немања Максимовић (Астана)

9. Станиша Мандић (Чукарички)

10. Мијат Гаћиновић (Војводина)

11. Андрија Живковић (Партизан)

12. Филип Манојловић (Ц. звезда)

13. Стефан Милошевић (Спартак)

14. Вукашин Јовановић (Ц. звезда)

15. Миладин Стевановић (Партизан)

16. Марко Грујић (Црвена звезда)

17. Радован Панков (Војводина)

18. Филип Јанковић (Катанија)

19. Стефан Илић (Спартак)

20. Сергеј Милинковић-Савић (Генк)

21. Вања Милинковић-Савић (Војводина)

 

Скај скример

Током обиласка центра Окланда, српски репрезентативци су у близини “Скај тауера” наишли на једну ултраверзију банџи-џампа популарно звану скај скример, опремљену за три човјека истовремено. Многи су имали жељу да се опробају и подигну адреналин, али су храброст скупила само тројица Новосађана, браћа Сергеј и Вања Милинковић-Савић, као и Радован Панков. Судећи по изразима лица тројице играча по силаску са скај скримера”, сасвим је јасно да је справа у потпуности оправдала своје “вриштеће” име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана