Десети омладинску турнир Фудбал френдс: Тријумф Будућности

Радмила Ђевић
Десети омладинску турнир Фудбал френдс: Тријумф Будућности

Фоча - Кадетски шампион Црне Горе, екипа Будућности побједник је Десетог међународног омладинског турнира "Фудбал френдс" у Фочи. Подгоричани су у финалу савладали вршњаке из Ријеке са 1:0.

Гол одлуке постигао је талентовани голгетер "плавих" Марко Бурзановић и својим саиграчима донио јубиларни трофеј.

Подгоричка Будућност није први пут побједник у Фочи а минулог викенда поновили су успјех од прије шест година.

- На турниру је показан изузетан квалитет. Први смо захваљујући  чињеници да смо показали континуитет квалитетних игара. Ми смо се одомаћили у Фочи, а овдашњој публици узвраћамо побједама, првој 2008. године и другој ове 2014. И сљедеће године сигурно долазимо на турнир са квалитетном генерацијом - рекао је тренер кадета Будућности, Славко Влаховић.

Ријечким јуниорима припала је титула вицешампиона. Претходно су у првом колу поразили Црвену звезду (1:0) а у полуфиналу Жељезничар (2:0). Ипак, потврда њихове сјајне игре јесте чињеница де је за најбољег играча турнира проглашен ријечка велика нада Матко Будан.

- Будућност нас је савладала и честитамо јој. Нама је недостајало мало среће. Погодили смо три стативе и имали неколико шанси које нисмо искористили. За то смо кажњени поразом али то је фудбал, идемо даље - каже Будан.

За најбољег чувара мреже проглашен је голман Будућности Милисав Вуксановић, а најбољи стријелац, са четири гола, је Нико Адамич из Олимпије.

- Турнир је одлично организован, играчи су потковани и технички и физички. Резултатом нисмо задовољни, пето смо мјесто, али догодине ћемо се поправити - каже Адамич.

Треће мјесто на турниру освојио је Работнички из Скопља побједом на пенале против Жељезничара 4:1 , а у регуларном току није било голова У мечу за пето мјесто, Олимпија је надиграла Црвену звезду са 2:0, а сусрет за седмо мјесто између Сутјеске и Војводине, након 1:1 и извођења пенала, завршен је побједом Новосађана 6:5.

Могућност играња под рефлекторима, многобројна публика, размјена искустава са комшијама, учесницима Фудбал френдса ријетко се указује. Управо је то, поред гостопримљивости, једна од специфичности турнира у Фочи. Љубљанска Олимпија одушевљена пријемом.

- Важно је да су се дјеца упознала са својим вршњацима из бивших република, догодине се враћамо поново да дуже останемо и припреме организујемо - каже тренер Олимпије, Вања Страчевић.

Играчи Црвене звезде истичу да су задовољни турниром, али и да су стекли бројна искуства.

- Ми смо били најмлађи од свих учесника овде. Пружили смо максимум а резултати су такви какви јесу - каже капитен Звезде, Урош Филиповић.

Тродневни фудбал френдс показао је сву љепоту фудбалске игре и дружења. Организатор, општина Фоча, и више него задовољан.

- Сви су одавде отишли задовољни, са жељом да се поново врате. Све је протекло у најбољем реду, желимо да догодине направимо још бољи и квалитетнији турнир - истакао је предсједник ОО турнира и начелник општине Фоча Радисав Машић.

Аврамовић

Идејни творац "Фудбал френдса", Зоран Аврамовић каже да завршетком јубиларног почињу припреме за 11. омладински фудбалски турнир.

- Фудбал је универзални језик за све, ми смо унаприједили овај турнир  и надамо се да ћемо једанаесту годину која је већ пред нама направити бољи, љепши, занимљивији турнир и још једном показати да се на зеленом терену крије порука да можемо заједно - истиче Аврамовић.

Поредак

1. Будућност

2. Ријека

3. Работнички

4. Жељезничар

5. Олимпија

6. Црвена звезда

7. Војводина

8. Сутјеска

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана