Деконцентрисани Орлови изгубили од Њемачке

B92
Деконцентрисани Орлови изгубили од Њемачке

Кошаркаши Србије поражени су у Франкфурту од домаће Њемачке са 79:74 у трећем колу квалификација за Свјетско првенство 2019.

Србија није успјела да пружи игру из прва два сусрета, шут није функционисао када је било потребно и распуцани Нијемци су то успјели да искористе.

'Орлови' су доживјели први пораз у квалификацијама, док је екипа Хенрика Редла задржала максималан учинак и прва је на табели групе Г.

Изабраници Александра Ђорђевића одлично су отворили утакмицу, на крилима Мирослава Радуљице који је погађао из свих позиција. Врло брзо су добрим рјешењима у нападу повели, а онда и стигли до двоцифрене предности.

Међутим, дозволили су Нијемцима да се распуцају у другој половини прве четвртине, па се домаћин тројкама експресно вратио. Преко Бенцинга и Сајферта је Њемачка преокренула у другој дионици, све до паузе је на снази била "резултатска клацкалица", али су 'Орлови' на одмор отишли са пола коша разлике.

Ни друго полувријеме није било много другачије, пошто се играло кош за кош током читавих 20 минута. У једном тренутку наш тим имао је пет поена вишка, али су Нијемци направили серију 10:0 и преузели контролу.

Од тог тренутка ништа није функционисало у екипи Србије – наставило се са промашајима слободних бацања, током неколико важних напада су рјешења била лоша, док је Дејан Тодоровић у финишу, такође са пенала пропустио прилику за прикључај.

Најефикаснији у српском тиму био је Мирослав Радуљица са 22 поена и 3 скока, а једини двоцифрени још је био Паунић који је сакупио 11. Два мање имао је дебитант Јеловац, док се споменути Тодоровић зауставио на 8.

Побједничку екипу предводио је капитен Бенцинг са 17 поена, 11 је додао Хартенштајн два више од Акпинара.

'Орлови' у недјељу од 20.20 гостовати Аустрији у Бечу, а 'Панцери' играју у Грузији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана