Дејан Унчанин, нови спортски директор Борац м:тела: Бојим се да не утрчим на терен

Синиша Котараш
Дејан Унчанин, нови спортски директор Борац м:тела: Бојим се да не утрчим на терен

Бањалука - Један од најбољих рукометаша Борац м:тела у посљедњих неколико сезона Дејан Унчанин именован је за новог спортског директора актуелног освајача Купа БиХ.

По завршетку овогодишње дуге и напорне сезоне одлучио је да “окачи патике о клин” и било је познато да ће остати у Борцу, само је питање било на којој функцији. Сада је дошла и званична потврда и Унчанин ће бити одговоран за спортску страну рада у клубу, а искрено се нада како се “неће заборавити” и утрчати на терен у некој “густој утакмици”.

- Колико сам упознат, идеја да будем именован за спортског директора потекла је од директора Владимира Бранковића. Његов приједлог усвојен је на посљедњем састанку Управног одбора и ето ме ту. Иначе, већ раније је било ријечи о томе да се у нову сезону једноставно не може ући без спортског директора јер је та функција остала упражњена након што је Мирко Микић постављен за тренера - истакао је Унчанин.

Посао који ће убудуће обављати некада сјајни десни бек увелико се разликује од онога што је радио протеклих тридесетак година.

- На дужност ступам у 1. јула и моји први задаци везани су за комплетирање играчког кадра, првенствено на “мојој” позицији десног бека, али и организација самих припрема, термина одигравања пријатељских утакмица и слично. Посла има и биће га и више како вријеме буде пролазило. Вјерујем да ћу, уз сарадњу са онима на које сам и највише упућен самом природом посла, успјешно одговорити задацима - сигуран је нови спортски директор Борац м:тела.

Највише ће сарађивати са некадашњим саиграчем Мирком Микићем који му је прошле сезоне био и тренер.

- Тако то, ваљда, иде. Са Мирком сам већ имао одличан однос, а надам се да ће он сада бити још потпунији, са још више сарадње јер однос тренер - играч има нека своја правила која ја, иако сам по годинама старији, нисам желио да прелазим. Зато се сада заиста радујем заједничком раду који је пред нама - категоричан је Унчанин.

 

Савић продужио уговор

Још један рукометаш одлучио је да продужи сарадњу са Борац м:телом, а у питању је лијеви бек Срђан Савић који је потписао двогодишњи уговор. Прије њега су то урадили Горан Даничић, Милош Њежић, Слађан Суботић, Милан Дакић, Бојан Рађеновић и Владан Ђурђевић који су потписали сарадњу на једну годину. Истовремено, Борац су напустили Срђан Мијатовић, који је прешао у редове шпанског Пуенте Хенила, Деан Шешић, нови играч словеначког Тримо Требња, те Харис Буљина и Арман Беширевић који ће каријеру наставити у Вогошћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана