Дејан Унчанин, најискуснији првотимац Борца: Кључеви у нашим рукама

Душан Репија
Дејан Унчанин, најискуснији првотимац Борца: Кључеви у нашим рукама

Бањалука - Рукометаши Борац м:тела броје ситно до прве утакмице осмине финала Челенџ купа са Швијесом и већ су увелико почели да анализирају врлине и мане ривала.

Послије неколико одгледаних утакмица, закључак је да Литванци нису екипа за потцјењивање, али ни неко од кога би Бањалучани требало да зазиру. Најискуснији првотимац Борца Дејан Унчанин одиграо је много оваквих утакмица, за разлику од већине млађих колега, па у неку руку има и улогу ментора.

- Далеко од тога да је Швијеса аматерски клуб јер игра јако добро на три фронта - у првенству, Балтичкој лиги и Челенџ купу. Готово пред сваку утакмицу понављамо да ми морамо бити прави и на 100 одсто, исти је случај и сада. За нас не смије да важи оно чувено “лако ћемо”, које је опасно и за много квалитетније тимове. Мислим да се у овом двомечу ипак ми питамо јер, ако обје екипе буду на свом максимуму, вјерујем да ћемо се радовати послије 120 минута борбе. Потребно је само да се адекватно припремимо и одрадимо посао онако како знамо - рекао је Унчанин.

Главни адут у свих 120 минута требало би да буде одбрана, која је и у првом дијелу сезоне била бољи дио тима Борца. Према стилу игре који форсирају Литванци, кључ би могао да буде овај сегмент игре.

- Према ономе што смо видјели, не играју са много контакта и много прекршаја, више желе да убрзају темпо и играју на гол више. На нама је да их успоримо и контролишемо у дефанзиви. Мислим да ће за суботњи дуел у Виљнусу бити спреман и Срђан Савић и да ћемо бити још “гушћи” на линији од шест метара. Имају једног опасног шутера, Каролиса Атанавичијуса, а од хваљеног крила Валдаса Дабравичијуса нисмо видјели много, надам се да нећемо ни у суботу - рекао је Унчанин.

Борац је имао добру провјеру форме у четвртфиналу Купа БиХ савладавши добојску Слогу са четири гола разлике, а могло је да буде и више. Управо то је нешто што искусни десни бек подвлачи да не би требало да се дешава.

- Куп систем је другачији од лигашког. Један или два гола су јако битни. Да смо Слогу добили седам разлике, вјероватно би и они другачије припремали реванш, односно сигурно би се мање надали да нас могу проћи. Овако смо им оставили већу шансу... Надам се да сада нећемо поновити исту грешку - закључио је Унчанин.

Бањалучани у петак путују у Виљнус, а меч је на програму у суботу од 17 часова.

Прољеће послије 14 година

Европску утакмицу у прољећном дијелу сезоне Борац је посљедњи пут играо у сезони 2004/05. против Вакер Туна, па и то говори колико је важан двомеч са Швијесом.

- Није нас дуго било, али, ето, успјели смо да се вратимо. Осјећа се позитивна енергија, искрено, био сам прилично изненађен бројем гледалаца против Слоге, а надам се да ће их бити још више у реваншу са Литванцима. И због тога морамо бити прави, а да не причам о важности меча за наш рукомет - нагласио је Унчанин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана