Дејан Плиснић голман дервентског Текстилца: Не жалим ни због чега, заиста сам се изиграо

Дарко Пашагић
Дејан Плиснић голман дервентског Текстилца: Не жалим ни због чега, заиста сам се изиграо

ДЕРВЕНТА - Послије три деценије успјешне фудбалске каријере опроштајни меч одиграо је и дугогодишњи голман прволигаша Текстилца Дејан Плиснић.

Његово збогом активној каријери увеличали су ветерани дервентског клуба и њихови вршњаци из Црвене звезде. У оваквим сусретима резултат је увијек у другом плану, али остаће забиљежено да су домаћини славили са 5:1.

- Нисам тужан због опроштаја, јер сам заиста одиграо велики број мечева. Била ми је част и заиста сам се изиграо, хвала Богу није било неких повреда и доста је било од мене. Ја сам и даље војник овог клуба и остајем ту да урадим све што могу да фудбал дижемо на виши ниво. Захвалио бих људима из Текстилца који су организовали овај опроштај, публици, која је у великом броју дошла да нас подржи, али и саиграчима из Текстилца, а нарочито ветеранима Црвене звезде - рекао је новопечени пензионер.

Плиснић је сениорску каријеру почео 1993. године, само неколико мјесеци послије оснивања Фудбалског савеза Републике Српске. Поникао је у Искри из родног Бугојна, да би каријеру наставио у Подгрмечу из Санског Моста, а од 1995. године почео да наступа у бањалучким Крилима Крајине у Првој лиги Српске. Пет година провео је у прњаворском Љубићу, затим су услиједиле двије сезоне у бањалучком Борцу, па још три у другим мандату у Прњавору. Услиједили су наступи за Полет из Брода, добојску и Слогу из Трна, да би посљедњих 11 година бранио гол и боје Текстилца. Забиљежио је чак 1.030 сениорских наступа и по томе је сигурно рекордер у Републици Српској.

- Не знам сигурно да ли сам једини премашио 1.000 утакмица, али сам сигуран да ће тај број бити веома тешко достићи у скорије вријеме - наставио је Плиснић.

Према његовим ријечима, у каријери је било доста лијепих тренутака, некада и тешких.

- Немам за чим да жалим и када бих поново имао прилику да кренем из почетка, опет бих изабрао фудбал. Донио ми је пуно лијепих тренутака, који се памте. Наравно, било је некада и ружних, али се они брзо забораве. Који је најљепши, тешко је изабрати, али знам да је један од оних који ћу вјечно памтити улазак са Текстилцем у Прву лигу Републике Српске - додао је Плиснић.

Остаје уз фудбал

Дејан Плиснић је истакао да фудбал тече његовим венама и да ће и даље остати уз најважнију споредну ствар на свијету.

- Посљедњих пола године практично нисам ни бранио, већ сам био помоћни тренер Текстилца. На тој функцији остајем и даље, а тренираћу и млађе селекције у клубу - рекао је Плиснић, који је у дворани у Дервенти координатор спортских активности и 14 пута је био непосредни организатор “Дервента футсал” турнира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана