Давид Станишић и Јелена Гајић најбољи спортисти Прњавора у 2023. години

СРНА
Foto: Градска управа Прњавор

ПРЊАВОР- Таеквондоиста Давид Станишић и атлетичарка Јелена Гајић проглашени су за најуспјешније спортисте Прњавора за 2023. годину.

Станишић се у прошлој години, осим бројним освојеним медаљама, окитио и титулама првака Републике Српске и БиХ у формама и првака Српске у борбама. Међу запаженијим резултатима је и освојено пето мјесто на Европском првенству у Румунији.

"Награда је показатељ да се мој труд у протеклих 17 година колико сам у овом спорту исплатио, да је примијећен и представља додатну мотивацију да наставим тренирати", рекао је Станишић новинарима након проглашења.

Предсједник Атлетског клуба "Прњавор" Жељко Петровић нагласио је да је чланица овог клуба Јелена Гајић већ шесту годину заредом најбоља спортисткиња Прњавора, а осму годину првакиња БиХ у тркама на 400 метара и 800 метара.

Успјешном такмичарском низу Гајићева је додала титуле у тркама на 400 метара, 800 метара и 1.500 метара на првенствима Републике Српске, а била је и пета на Купу Европе у Пољској.

"Направила је фантастичне резултате, осим два дворанска рекорда БиХ почетком ове године у тркама на 400 метара и 800 метара постигла је и најбољи бх резултат свих времена у трци на 600 метара, дисциплини која није олимпијска. У Загребу је оборила рекорд стар више од 30 година", истакао је Петровић.

Гајићева због припрема у Турској није присуствовала синоћњој манифестацији избора најбољег спортисте Прњавора.

Градоначелник Прњавора Дарко Томаш рекао је новинарима да спортисти из Прњавора постижу завидне резултате, али да је много важније што они на такмичењима развијају спортски дух, васпитање које стичу кроз рад у спортским клубовима, при томе не занемарујући школске и друге обавезе.

"Јелена је била и најбољи студент у својој генерацији, награђена је златном значком факултета и Универзитета што довољно говори о њеним успјесима. Честитке и Давиду на свим резултатима које постиже. Увјерен сам да ће сви ови млади људи послужити као примјер и додатни мотив за све будуће генерације спортиста", истакао је Томаш.

Он је напоменуо да град за подршку спорту годишње из буџета издваја и до 400.000 КМ.

Најуспјешнији млади спортисти су џудисти Тамара Самарџић и Лука Сувајац, а најперспективнији атлетичар Давид Мирковић и џудисткиња Дајана Остојић.

На 23. Избору најбољег спортисте града Прњавор проглашени су и најуспјешнији спортисти и екипе по категоријама и додијељена посебна годишња признања.

Прву награду публике гласањем на званичном "Фејсбук" профилу градоначелника Прњавора и поклон бон продавнице спортске опреме "Јувента" од 500 КМ добила је Марија Пеулић, члан Таеквондо клуба "Прњавор".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана