Дарко Војводић на клупи Слободе из Новог Града: Идемо у Премијер лигу

Дарко Пашагић
Дарко Војводић на клупи Слободе из Новог Града: Идемо у Премијер лигу

БАЊАЛУКА - Нови шеф стручног штаба Слободе из Новог Града Дарко Војводић нагласио је да је свјестан шта се од њега очекује и да вјерује да ће по пети пут и то са петим различитим клубом успјети да се пласира у премијерлигашко друштво.

Популарни Војвода је у досадашњој тренерској каријери био првак Прве лиге Републике Српске са Борцем, а још три пута му је полазило за руком у Првој лиги ФБиХ, коју је освајао са ГОШК-ом из Габеле, Тузла ситијем и Олимпиком. По том је својеврстан рекордер, а то достигнуће жели да поправи у наредној сезони.

- Брзо сам се договорио са предсједником Младеном Босанчићем и вјерујем да ћемо успјети да се окитимо шампионском титулом. Иако сам прошле године тренирао Горажде у Првој лиги ФБиХ пратио сам дешавања у елити Српске и знам да је Слобода практично до посљедњег кола била у игри за титулу - нагласио је Војводић.

Није најбоље упознат са играчким кадром, али вјерује да ће из екипе, која ће се послије прозивке сигурно додатно појачати обавити квалитетне припреме.

- То је основни предуслов да се нешто уради када почну званичне утакмице. Зато би одмах поручио играчима да ће морати добро да се потруде не само да обаве припреме, већ и да се изборе за статус првотимца. Рад ће бити напоран, али ће се на крају сигурно исплатити. Чим дођем у Нови Град детаљно ћемо направити план припрема, а онда ће се знати и ко ће нам бити ривали у контролним утакмицама и колико ћемо их одиграти - наставио је Војводић.

Од ове сезоне прволигашко друштво имаће 18 чланова.

- То сигурно захтијева знатно шири ростер играча и моја жеља је, наравно у договору са управом, да на свакој позицији имамом по два адекватна фудбалера. Првенство ће сигурно бити више него интересантно, јер поред нас има још неколико кандидата за висок пласман. Ту прије свих мислим на Звијезду 09, која се силно појачала, актуелног шампиона Крупу, али и два премијерлигаша из прошле сезоне, Радник и Рудар Приједор. Међутим, убијеђен сам да ће се на крају првенства шампионски шампањац испијати на “Млаквама” - додао је Војводић.

Високе амбиције

Предсједник Слободе Младен Босанчић је потврдио да ће Новограђани и у наредној сезони јуришати на прво мјесто

- Долазак Војводића потврђује наше високе амбиције за наредну сезону. С њим сам се договорио веома брзо и званично представљање биће у недјељу. Можда су неки мислили да ћемо се распасти, јер нисмо ушли у Премијер лигу, али су се преварили. Знамо да ће наредна сезона бити веома узбудљива, много тимова ће хтјети прво мјесто и улазак у виши ранг, а ми ћемо дати све од себе да будемо испред свих - истакао је Босанчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана