Дарко Несторовић селектор фудбалске У21 екипе БиХ: Радићемо на стварању нове репрезентације

М. Зубовић, И. Станишић
Дарко Несторовић селектор фудбалске У21 екипе БиХ: Радићемо на стварању нове репрезентације

Бијељина - У свим клубовима где сам радио никада нисам преузимао готову екипу већ сам радио на њеном стварању, стварао сам свој производ. Тако ће бити и сада јер се ствара нова репрезентација до 21 године што мене као селектора радује.

Изјавио је за "Глас Српске" Дарко Несторовић нови селектор фудбалске У21 репрезентације БиХ. Као што се и очекивало Несторовић је преузео клупу младих "змајева", а кад ће на њој дебитовати још увијек није познато.

- У овом тренутку не могу ништа да причам јер још увијек није одржан радни састанак у Савезу. На њему ћемо јасно дефинисати циљеве и обавезе и тек након тога кренућемо са радом. Истина, имам неких планова, али о томе тек послије састанка - рекао је Несторовић.

Он је на овој функцији наследио Владу Јагодића који је четири године састављао млади тим БиХ, а прије Јагодића селектори ове категорије играча били су Ибрахим Зукановић, Никола Никић и Бранимир Тулић.

- Гдје год сам радио остављао сам дубок траг. Познато је да је БиХ подручје пуно фудбалских талената и надам се да ћемо успјешним и одговорним радом направити добру и позитивну причу. Сви они који ме познају и мој систем рада знају да ће прилику, у првом реду, добити играчи из домаћих лига, Премијер и ентитетских лига, као и екстра таленти. Ово је за мене нови изазов, а не плашим се тога и волим да радим - рекао је Несторовић.

Некадашњи голгетер зеничког Челика, Спартака из Суботице и београдског Рада који је наступао у Норвешкој, Шведској и Хонгконгу тренерску каријеру је градио у бијељинском Раднику, зворничкој Дрини, Рудар Приједору, Слободи из Мркоњић Града и фочанској Сутјесци. Гдје год је био углавном је кретао од "нуле" са задатком да формира тим, а послије тога обично су долазили резултати. Исти задатак га чека и у младој репрезентацији БиХ чији нови квалификациони циклус за пласмана на Европско првенство почиње тек на јесен сљедеће године након завршнице финалног турнира ЕП у Чешкој. На функцију селектора младог тима изабран је у Зеници, граду гдје је доживио најзвјезданије тренутке у играчкој каријери и један је од најбољих стријелаца некадашњег прволигаша Југославије.

- Срећан сам због именовања за селектора младе селекције БиХ. Захваљујем се Фудбалском савезу Републике Српске и председнику Мили Ковачевићу на приједлогу, али и члановима Извршног одбора ФС БиХ који су тај приједлог прихватили и указали ми повјерење. Настојаћу да га оправдам својим професионалним и одговорним радом, а да ће као производ тога доћи и резултати - рекао је Несторовић.

Осим њега кандидати ФС РС за исту функцију били су тренер бањалучког Борца Винко Мариновић и тренер требињског Леотара Дамјан Ратковић. Стручни штаб младе репрезентације БиХ није комплетиран, али је позната већина његових чланова. Помоћни тренер биће Џенан Ушчуплић, тренер голмана Данимир Милкановић док ће остатак бити комплетиран наредном периоду.

Остаје у Рудару

Несторовић је тренер Рудар Приједора са којим је заузео треће мјесто на крају јесењег дијела Прве лиге Републике Српске са 24 бода исто као и другопласирана Козара док лидер Леотар има два бода више.

- Настављам и даље да радим у Рудару и желим да завршим започети посао. Још увијек не знам став Савеза и вјерујем да ће то бити једна од тачака дневног реда када будемо имали састанак - казао је Несторовић.

 

Селектори и тренери

А репрезентација

Мехмед Баждаревић (селектор)

Стефан Жили и Драган Перић (асистенти)

 

У-21

Дарко Несторовић (селектор)

Џенан Ушчуплић (асистент)

Данимир Милкановић (тренер голмана)

 

У-17

Сакиб Малкочевић (селектор)

Ади  Мулаосмановић (асистент)

Ненад Џидић (тренер голмана)

 

Олимпијско-медитеранска

Мирза Варешановић (селектор)

Џелалудин Мухаремовић (асистент)

Александар Божовић (тренер голмана)

 

У-19

Тони Карачић (селектор)

Ахмет Кечаловић (асистент)

Саша Крупљанин (асистент)

Горан Брашнић (тренер голмана)

 

У-15

Селектор: Зоран Ербез

Асистенти: Амир Апаур, Мехмед Берберовић, Златко Чондић, Владо Слишковић, Кристијан Цвијетић и Адис Обад.

 

А женска репрезентација

Самира Хурем (селектор)

Драган Јевтић (асистент)

Валентин Плавчић (асистент)

Мустафа Пешталић (тренер голмана)

 

У-19 женска репрезентација

Никола Никић (селектор)

Аријана Пуљић (асистент)

Лејлад Шарић (асистент)

Аднан Гушо (тренер голмана)

 

У-17 женска репрезентација

Илија Луцић (селектор)

Сабина Пехлић (асистент)

Зоран Димитрић (асистент)

Зијо Тојага (тренер голмана)

 

Футсал репрезентација:

Боро Матан (селектор)

Мухамед Поричанин (асистент)

Енес Црналић (асистент)

Предраг Добриловић (асистент)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана