Дарко Косић, тренер Феникса, комплетирао екипу за наредну сезону: Немамо притисак освајања трофеја

Милан Зубовић
Дарко Косић, тренер Феникса, комплетирао екипу за наредну сезону: Немамо притисак освајања трофеја

БАЊАЛУКА - Ангажовањем Николине Џебо Женски кошаркашки клуб Феникс комплетирао је екипу за наредну сезону, у којој ће први пут заиграти у Лиги БиХ.

Џебо игра на позицији крилног центра и стиже из подгоричке Будућности, са којом је прошле сезоне освојила регионалну ЊАБА лигу и била најбољи стријелац екипе. Раније је играла за Власеницу, Жељезничар и Плеј оф, а наступа и за репрезентацију БиХ.

- Николининим доласком комплетирали смо тим, који ће сада отићи на мали одмор послије неколико седмица рада, па ћемо припреме почети 25. августа. Радићемо у Бањалуци и већ имамо контакте са екипама за одигравање контролних утакмица које ћемо морати организовати у складу са препорукама надлежних здравствених институција, што ће представљати мали проблем јер се до сада нисмо сусретали са таквом ситуацијом. Ипак, најбитније је да крећемо и сви се надамо да такмичење више никад неће бити прекинуто као што је то био случај почетком године. Пола године били смо без кошарке и замало да заборавимо чиме се бавимо - рекао је тренер Феникса Дарко Косић.

Прије Џебо, екипу су појачале Вања Василић, Наташа Шобот, Данијела Поповић, Сара Милановић, Тамара Капор и Јелена Тадић, из чега се јасно види да клуб има високе амбиције.

- Лично сам изабрао тим, не бих пожелио странце у клубу и вјерујем да можемо отићи до краја у првенству. Дуго смо бирали кошаркашице и ријеч је о дјевојкама које имају карактер, те представљају квалитетна појачања уз које ће стасавати наше јуниорке и кадеткиње, које ће такође добијати минутажу на мечевима. И поред чињенице да смо ангажовали квалитетна појачања, немамо притисак освајања првенства или Купа јер смо дебитанти у Лиги, мада идемо на побједу у сваком мечу и јасно је да смо у стању да се равноправно носимо са сваком екипом у БиХ - истакао је Косић.

Улазак Феникса у Лигу БиХ значи да ће Бањалука први пут имати чак три женска кошаркашка клуба у највишем рангу такмичења, јер су ту још Орлови и Млади Крајишник.

- Никада раније није се десила оваква ситуација и већ сада је јасно да ће идућа сезона бити веома занимљива јер постоји четири-пет клубова гдје сваки сваког може да добије. Радује ме чињеница да Бањалука има три јака клуба у Лиги БиХ, па често кажем да ће бити гужва под обручевима, што значи да ћемо сви морати још јаче радити у наредном периоду и једни друге ћемо тјерати да напредујемо, па нека побиједи најбољи - истакао је Косић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана