Данило Шиповац, највеће појачање Леотара, за “Глас Српске”: Срећан сам због повратка у Требиње

Дејан Кондић
Данило Шиповац, највеће појачање Леотара, за “Глас Српске”: Срећан сам због повратка у Требиње

ТРЕБИЊЕ - Највеће појачање Леотара у зимском прелазном року је крилни фудбалер Данило Шиповац. Повратник у редове Требињаца опоравио се од повреде адуктора која га је мучила и спреман је да се стави у службу новог-старог клуба.

Након годину и по фудбалер под уговором са Зрињским на “Полице” је стигао као позајмљен играч актуелног шампиона БиХ. Брзоноги дриблер наступао је за Леотар у сезони 2020/2021, када је на 29 првенствених утакмица постигао 12 голова, а са клубом из Херцеговине освојио је и Куп Републике Српске. Шиповац за “Глас Српске” истиче да познаје методе тренера Леотара Марка Максимовића, са којим је радио у млађим категоријама Борца и спреман је да пружи максимум у борби “плаво-бијелих” за опстанак.

- У првом мандату сам био годину у Требињу и било ми је супер. Срећан сам што сам се вратио. Амбиције клуба су ми на првом мјесту, а тек онда моје личне. Желим да играм што више, да дајем голове и да дам свој пуни допринос екипи. Знам какав је Марко тренер и какав је његов принцип рада. Премијер лига никад није била занимљивија. Четири бода смо од петог мјеста, исто толико нас дијели и од мјеста које води у нижи ранг, тако да је пред нама једно занимљиво прољеће, надам се са повољним исходом по Леотар - оптимиста је Шиповац.

Екипа Леотара припрема се у Требињу. Наредне седмице “плаво-бијели” путују у Метковиће на други дио припрема.

- Тамо ћемо бити десетак дана, играти четири припремне утакмице, након тога враћамо се у Требиње гдје ћемо чекати наставак шампионата - рекао је Шиповац.

Млади фудбалер минулу полусезону био је у словеначком Копру. Пуцање адуктора спријечило га је да покаже зашто је својевремено био један од најтраженијих играча у БиХ.

- Таман сам се уклопио у екипу, међутим, омела ме повреда. Требао сам почети утакмицу против Марибора и сплетом околности сам се повриједио. Нисам се довољно опоравио, па сам обновио повреду, тако да у Словенији нисам имао среће. Сада сам фит и надам се да сам срећу сачувао сада за наступе у дресу Леотара - закључио је Шиповац.

Зрињски фаворит

Данило Шиповац са Зрињским има уговор на још годину и по. Вјерује да је тим из Мостара највећи фаворит за титулу.

- Био сам дио екипе која је освојила титулу. Мислим да ће моји некадашњи саиграчи је и одбранити, без обзира што је отишао тренер Сергеј Јакировић. Имам стварно прелијепе успомене на тај период проведен међу “племићима”. Зрињски је врхунски организован клуб, не само у границама БиХ, већ можда и мало шире - рекао је Шиповац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана