Данијел Шарић - Нећу бранити за селекцију Катара

Душан Репија
Данијел Шарић - Нећу бранити за селекцију Катара

Доха - Ма какав Катар! Нећу бранити за ту репрезентацију на Свјетском првенству 2015. године. Знам ко измишља такве гласине и овим путем му поручујем да ће пред судом одговарати за неистине.

Рекао је ово за "Глас Српске" голман Барселоне, Добојлија Данијел Шарић којег смо путем телефона добили док се са породицом одмара у престоници Катара Дохи. Он истиче да је то повод за дезинформације.

- Тачно је да сам на одмору у Дохи. Овдје сам већ пет дана, гледао сам полуфиналне и финалне утакмице тамошњег првенства, што је било довољно да зли језици одмах почну да измишљају разне неистине око наставка моје каријере. Ваљда имам право да идем на одмор гдје хоћу и да радим шта хоћу... Још једном поручујем онима што брину о мојој репрезентативној каријери да ћу послије Дохе на одмор у Дубровник, па у Игало. Можда тада још нешто измисле - рекао је Шарић.

Он је у досадашњој репрезентативној каријери бранио за Србију и Црно Гору, а 2011. године уписао је неколико наступа и у дресу селекције БиХ.

- Одавно сам ставио тачку на репрезентативну каријеру. Немам исто мишљење са људима из РС БиХ и мислим да је са моје стране поштено што сам им рекао да више не рачунају на мене. Све остало још раније сам испричао и немам више снаге да понављам - рекао је Шарић.

Његова Барселона није успјела да освоји пехар у Лиги шампиона, пошто је у финалном мечу поражена од Хамбурга.

- Био је то један од најтежих пораза у каријери. Борили смо се до краја, али нисмо успјели и остаје велики жал што је то тако. Међутим, идемо даље, Барса је један од највећих клубова у свијету, што је показала довођењем Николе Карабатића, тако да ћемо сљедеће сезоне бити још јачи и поново напасти европску круну - закључио је Шарић.

Штербик

Доласком Арпада Штербика у Барселону каталонски клуб "упарио" је два најбоља свјетска голмана. Штербик је проглашен за најбољег играча на свијету 2005. године, док је Шарић признање за најбољег голмана на свијету добио прије двије године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана