Дани фудбала у Броду

Милан Зубовић
Дани фудбала у Броду

Бањалука - Утакмицом између У23 и У21 селекција Републике Српске данас ће у Броду почети манифестација Дани фудбала.

Првобитно је планирано да се сусрет одиграна на стадиону Текстилца, али је јуче промијењена одлука пошто је терен у Дервенти натопљен водом због обилних киша које су падале. Сусрет ће се одиграти од 16 часова, а дио је прославе 22. рођендана Фудбалског савеза Републике Српске.

- Ово је једна у низу акција у склопу Дана фудбала Републике Српске, а до краја године се планира још неколико манифестација, у октобру и новембру. За овај дуел смо изабрали играче из Прве и нижих лига Републике Српске с обзиром на то да су се фудбалери премијерлигаша у досадашњим акцијама доказали, па смо одлучили да их одморимо јер имају згуснут распоред такмичарских мечева. Циљ нам је да направимо што већу базу фудбалера из које ће селектор Жељко Бувач моћи да изабере оно што му је потребно за будуће сусрете А тима Републике Српске - изјавио је селектор У23 тима Бранислав Тулић.

Његов асистент требало је да буде помоћни тренер бањалучког Борца Зоран Драгишић, али је отпутовао на семинар за полагање тренерске лиценце у Сарајево, а накнадно је позван тренер Козаре Игор Јанковић. Ускоро ће бити још једна репрезентативна акција и то у Београду када ће Република Српска одиграти пријатељску утакмицу, највјероватније против Телеоптика.

Позвани играчи

Голмани: Никола Петровић (Сутјеска), Немања Тркуља (Козара). Играчи: Младен Кукрика, Дејан Поповић, Милош Аћимовић  (Леотар), Немања Пекија, Саничанин Синиша (Рудар Приједор), Марко Мргуд (Сутјеска), Огњен Петровић, Дејан Максимовић, Огњен Шкорић, Немања Гаврић  (Козара), Дабор Арнаутовић, Стојко Кикић (Подриње), Александар Војиновић, Љубан Антонић, Маринко Растока (Слобода НГ), Огњен Јефтенић, Огњен Топић (Слобода МГ), Бранко Јевтић (Напредак), Александар Глишић, Игор Сусаковић, Новак Попадић (Текстилац), Александар Кондић, Дејан Гаврић (Пролетер), Стефан Пљеваљчић, Небојша Секулић (Дрина ХЕ), Миле Паштар, Србољуб Јандрић (Крупа), Вања Зекић (Власеница), Благоја Ковачевић (БСК), Мирко Милаковић (Јединство, Ж), Љубиша и Синиша Саркић (Модрича М), Александар Трујић (Локомотива, Б), Перица Мићић (Борац, Ш).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана