Данци се жале на “блатњаву тачку”, познати судија брани Борјана

Агенције
Данци се жале на “блатњаву тачку”, познати судија брани Борјана

Медији у Данској навелико се баве поразом Копенхагена у пенал серији сусрета са Црвеном звездом.

“Блатњава тачка”, умјесто “бијела тачка”, то је термин који се користи да се опише мјесто са којег су играчи два тима извели укупно 22 једанаестерца.

У “Екстра Бладету” су се тиме бавили толико да су се питали да ли су играчи два тима могли да затраже од судије да се изводи на другој страни терена.

Познати дански арбитар Клаус Бо Ларсен упитан је да ли је судија сам могао да одлучи да се пенали изводе са друге стране.

“Не, јер су услови исти за оба тима. Међутим, да су играчи то затражили, могло је да се нешто уради. Лично, не сјећам се да сам видио више изведених пенала”, каже Ларсен.

Он сматра да су услови за извођење пенала били немогући.

“Никад нешто слично нисам видио. Било је ситуација када су играчи тешко постављали лопту на мјесто извођења пенала и да су закачили бусен траве приликом извођења, али ово мислим да је било заиста ужасно стање терена. Да су капитени оба тима рекли да су услови за извођење нерегуларни, онда је могла да се промијени страна, али то је била спортска одлука”, каже познати судија.

Многи навијачи данског клуба су преко Тњиттера тврдили да је посљедњи пенал који је извео Винд требало да буде поновљен јер је по њима Милан Борјан искорачио са гол линије прије времена, али Ларсен се није сложио са том оцјеном.

“Не, нема шансе да је судија тако нешто могао да види. Увијек можете да се на нешто вадите, па и Гритебуст је додиривао прстима пречку”, додао је Ларсен.

По новом правилу, голман може да искорачи, али једна нога мора да му буде на гол линији. По њему, арбитар из Литваније Гедиминас Мажејка одрадио је веома добар посао на овој утакмици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана