Црвена звезда прејака за Игокеу

М. З.
Црвена звезда прејака за Игокеу

ЛАКТАШИ - Први пут гостовање Црвене звезде није изазвало велико интересовање у Лакташима, као што је био случај ранијих година, а све због превентивних мјера у сузбијању ширења заразе од вируса корона.

Пред празним трибинама Звезда је славила у контролном мечу против Игокее резултатом 71:62, а тренер домаћег тима Драган Бајић био је задовољан одређеним елементима у игри свог тима и поред пораза.

- Била је ово добра провјера за нас против квалитетног ривала, а сама утакмица била је веома чврста, такорећи такмичарска. Доста добро смо започели сусрет и прву четвртину одиграли онако како замишљам да играмо идуће сезоне, али смо разочарали у другој. Десио се велики пад концентрације, што је искусан тим попут Звезде знао да казни и одлијепи се резултатски. Доста чврстине показали смо у трећем и четвртом периоду и ту сам видио шта нам недостаје, односно шта морамо да исправљамо у даљем раду - рекао је Бајић.

Најбољи код домаћина био је Џеки Кармајкл, који је убацио 13 поена, а пратили су га Никола Јовановић и Дарко Талић са по осам. Са 15 поена Кори Волден предводио је "црвено-бијеле", а по десет су додали Ленгстон Хол и Дејан Давидовац.

- Волер није тренирао 20 дана и видио се недостатак енергије код њега, а осјетио се и изостанак два повријеђена играча која су веома битна за нашу игру. С обзиром на то, нисмо имали довољну ширину у ростеру, за разлику од противника, што је био један од фактора пораза. Ширина клупе сада нам је највећи проблем и покушавамо да из остатка екипе извучемо највише што можемо - истакао је Бајић.

Он и екипа сада се окрећу припремама за квалификације за ФИБА Лигу шампиона и у недјељу ће кренути за Бугарску, гдје их 23. септембра очекује меч са Клужом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана