Црвена звезда овјерава пролаз у плеј-оф Лиге шампиона

Г.С.
Црвена звезда овјерава пролаз у плеј-оф Лиге шампиона

ЈЕРЕВАН - Пролазак у плеј-оф квалификација за Лигу шампиона фудбалери Црвене звезде мораће да овјере без Мирка Иванића и Александра Пешића.

Њих двојица су, уз суспендованог Милана Родића, остали у Београду, па ће Дејан Станковић у Јеревану моћи да рачуна на 21 фудбалера. Вечерашњи реванш (19 часова) требало би да буде само формалност пошто су Београђани у првој утакмици на погон Османа Букарија напунили мрежу Пјуника (5:0). Ипак, српски шампион је исувише озбиљан тим да би калкулисао, подвукао је то и Дејан Станковић већ послије првог сусрета. Свјестан да је пролаз обезбијеђен, он није желио да ризикује и води лакше повријеђене чланове ударне поставе, већ је одлучио да их одмори за оно што слиједи наредне седмице. Искусни нападач је мало истегао задњу ложу у првој утакмици, док је одлични везиста из Бачког Јарка зарадио оток на кољену током првог окршаја, па је такође добио предах.

Може се очекивати да у нападу од старта почне Милан Павков, а шансу са клупе чека помало заборављени Охи Омоиџуанфо. У везном реду Станковић има још више опција пошто као запете пушке на клупи чекају млади Стефан Митровић, Ел Фарду Бен, Немања Мотика, а у зависности од формације и Секу Саного. По лијевом боку умјесто Родића дејствоваће универзалац Марко Гобељић који максимално озбиљно схвата вечерашњи меч.

- Знамо чији дрес носимо и да се подразумева да на свакој утакмици борбеност буде на високом нивоу. Желимо додатно да поправимо коефицијент, како наш, тако и државни, према томе, изузетно смо фокусирани. Нико не помишља да реванш одигра "ради реда". У одличној смо форми. Од старта сезоне смо ушли јако у све утакмице, практично нисмо имали минут празног хода на терену, већ стално нападање, а то је оно што наша публика воли - подвукао је Гобељић.

Звезда је у првом одмјеравању снага показала супериорност и материјализовала очигледну разлику у квалитету, што ће покушати да уради и вечерас како би задржала перфектан учинак од старта сезоне, те у најбољем могућем расположењу дочекала двомеч за улазак у елиту. Готово је извјесно да је тамо чека Макаби Хаифа који вечерас, попут Београђана, треба само да одради посао на Кипру пошто је у првој утакмици савладао Аполон са 4:0.

Парови

У реванш утакмицама треће рунде квалификација за Лигу шампиона састају се: Жалгирис - Бодо (18, први меч 0:5), Аполон - Макаби Хаифа (19, 0:4), Пјуник - Црвена звезда (19, 0:5), Плзењ - Шериф (19, 2:1), Митјиланд - Бенфика (19.45, 1:4), Динамо З. - Лудогорец (20, 2:1), Ференцварош - Карабаг (20, 1:1), ПСВ - Монако (20.30, 1:1), Штурм - Динамо К. (20.30, 0:1), Ренџерс - Ројал унион Сент Жило (20.45, 0:2).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана