Чланови "Каморе" утјерали страх у кости

Агенције
Чланови "Каморе" утјерали страх у кости

НАПУЉ - Поједини фудбалери Наполија ангажовали су лично обезбјеђење јер су у страху од напада навијача, након што су се оглушили о захтјев предсједника клуба Аурелија де Лаурентиса да седам дана проведу у карантину.

Добро је познато каква клима влада на југу Италије, да је Наполи религија и један од основних инструмената борбе против богатог сјевера земље, али и полигон око којег се скупљају припадници подземља који воде главну ријеч на трибинама.

У Италији нико неће потврдити, али ни демантовати да су виђенији навијачи чланови озлоглашене банде Камора и да имају велики утицај на екипу.

Сјетимо се само догађаја од прије неколико година када је тадашњи вођа навијача Ђенаро де Томазо познатији као Прасе, иначе син вође једног огранка Каморе, организовао нереде на "Олимпику" у финалу Купа против Фјорентине, те како је "преваспитавао" Езекјела Лавеција којег је срео у једном ноћном клубу у којем је конзумирање дроге јавна тајна. Он је од 2017. године у затвору, али добро упућени кажу да је и дан данас управља озлоглашеном навијачком групом "Мастифи".

Фудбалери који убиједе "навијаче" у искрен и поштен однос према грбу који носе на грудима практично су мали богови, док они који на било који начин изневјере њихово повјерење, могу да очекују проблеме.

Игнорисање Де Лаурентисовог захтјева већ је изазвало проблеме у животима најгласнијих бунџија. Тако се на мети вандала прво нашао Алан којем су упали у дом и уз вику оштетили инвентар. Још горе је прошао Пјотр Зјелински и његова супруга Лаура којој је опљачкан аутомобил.

Она је врло узнемирена због свих дешавања и могла би да крене стопама сапутнице Лоренца Инсињеа која је напустила град страхујући за своју сигурност.

Иначе, навијачи су бијесни на Инсињеа који носи капитенску траку сматрајући да је више не заслужује јер је издао интересе клуба и окренуо се против руководства.

Како ће се све расплести остаје да се види, јер Де Лаурентис нема намјеру да се заустави и наводно ће свима који су се побунили одбити 25 одсто од плате, а у јануару се очекује чистка и одлазак шесторице побуњеника Дриса Мертенса, Фаузија Гулама, Хозеа Каљехона, Алана, Кулибалија и Елседија Хисаја.

На леду је и тренер Карло Анћелоти јер је подржао играче да прекину карантин, а на руку му не иду ни резултати јер је без побједе на пет мечева уз четири ремија и пораз. С обзиром на ситуацију, тешко је и очекивати да резултати буду бољи.
 

Пиштољ у главу

Пљачке аутомобила, станова и кућа фудбалера током посљедњих година учестала су појава, па су тако на мети лопова били понајбољи фудбалери Наполија у новијој историји. Најстрашнији сценарио десио се Аркадијушу Милику којег су чланови банде пресрели на мотоциклу, уперили пиштољ у главу и украли скупоцјени "ролекс".

Икону клуба Марека Хамшика пљачкали су три пута од 2007. до 2013. године, а на удару су биле и супруге Единсона Каванија, Езекјела Лавеција, те још неколико фудбалера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана