Циркус на скупштини ФК Партизан

Б92
Циркус на скупштини ФК Партизан

Београд - Скупштина ФК Партизан на којој је требало да буде изабран нови предсједник прекинута је послије бројних сукуоба у Земунелу.

Скупштина Партизана је требало да бира између Ивана Ћурковића и Жарка Зечевића с једне стране и Ненада Бјековића с друге.

У року од мјесец дана биће одређен нови датум Изборне скупштине.

Бјековић, кога према незваничним сазнањима подржава породица Недић, најавио је и могућност нереда испред "Земунела", а низ инцидената започео је и прије 17часова када је требало да почне Скупштина.

Проблем је настао јер се опозиција предвођена кандидатом за предсједника клуба Ненадом Бјековићем побунила због пуномоћја која су четворица делегата, Владе Дивац, Томислав Караџић, Драган Бјелогрлић и Милутин Шошкић, дали другим делегатима.

Члан Скупштине Партизана Вељко Одаловић, који је на страни Бјековића, рекао је да је тим пуномоћјима прекршен статут Фудбалског савеза Србије. Члан актуелног руководства Милорад Вучелић предложио је да се одложи Скупштина, што је и прихватила група предвођена Бјековићем.

"Од почетка су били инциденти на Скупштини. Ове ствари око овлашћења морају да се расправе. Сама себе ова Скупштина доводи у питање. Не личи ово ни по чему на Скупштину Партизана. Предлажем да је сад окончамо, па да решимо питања овлашћења", рекао је Вучелић.

Послије тога је предсједавајући Мирослав Ћургуз саопштио да је Скупштина прекинута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана