Циљ Рудара повратак у Премијер лигу

Ненад Ђерић
Циљ Рудара повратак у Премијер лигу

Приједор - Прозивком на Градском стадиону, коју је обавио шеф стручног штаба Дарко Несторовић, фудбалери Рудар Приједора почели су припреме за нову сезону, у којој ће се након пет сезона поново такмичити у Првој лиги Републике Српске.

Приједорчани су кренули у "операцију повратка у елиту", што је у обраћању играчима на првом окупљању презентовао и потпредсједник клуба Предраг Шорга.

- Наша жеља је повратак у Премијер лигу БиХ и надам се да ћемо успјети остварити зацртани циљ. Желим вам пуно среће, здравља и добрих резултата и вјерујемо у вас да можете да изнесете терет такмичења у Првој лиги Републике Српске - рекао је Шорга.

Тренеру Несторовићу помагаће Неџад Жерић, Срђан Марјановић и тренер голмана Перица Топић. Несторовић је послије уводног излагања извео играче на главни терен, гдје су обавили лагани једночасовни тренинг.

- Иза нас је одмор и вјерујем да сте напунили акумулаторе за изазове који нас очекују у новој сезони. Наш циљ је познат, а жеља нам је да уз подмлађивање екипе и оријентацију углавном на домаће снаге, покушамо да се вратимо тамо гдје нам је и мјесто, у Премијер лигу БиХ - нагласио је Несторовић.

Ако се створе услови, Приједорчани ће ићи негдје на припреме, а ако не, када почне реновирање Градског стадиона већину тренинга обавиће у Љубији. Планирано је одигравање шест или седам контролних утакмица, а прва је на распореду 16. јула против друголигаша Жупе Суперпетрол у Милосавцима.

 

Играчи

На првом окупљању за нову сезону било је 18 фудбалера и то: голмани Далибор Козић, Немања Петровић, играчи: Небојша Шодић, Драгослав Стакић, Немања Пекија, Борислав Микић, Ведран Кантар, Борислав Топић, Игор Мирковић, Растко Роквић, Невен Аџић, Александар Ђокић, Синиша Радоја, јуниори Емир Кукавица, Синиша Саничанин, Саша Пушац и Немања Марић, те кадет Ајдин Реџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана