Четврти меморијал “Лимун Папић”: Најјачи турнир до сада

Д. К.
Четврти меморијал “Лимун Папић”: Најјачи турнир до сада

БАЊАЛУКА - Четврти по реду међународни меморијални турнир “Лимун Папић” биће одржан предстојећег викенда у Спортској дворани “Центар” у организацији Одбојкашког клуба Борац.

Поред домаћина Борца, ове године учествоваће суботички Спартак, те два тима из Хрватске, Китро из Вараждина и Мурса из Осијека која је једина нова екипа на турниру. Турнир се одржава у знак сјећања на најпознатијег бањалучког спортског новинара Лимуна Папића који је уједно оснивач “црвено-плавих”. Први човјек Бањалучана Александар Дакић истакао је да ће ове године, за разлику од претходних, све екипе одиграти међусобне дуеле, те да ће се играти укупно три сета по утакмици.

- Прва утакмица је на распореду од 13 часова, а састају се екипе Борца и Мурсе. Након ње је свечано отварање турнира. У недјељу од 11 часова програм отварају екипе Китра и Мурсе. Затварање турнира заказано је након посљедње утакмице у 14.30 часова. Ово ће бити најбољи турнир до сада, што показује и квалитет екипа које су у самом врху у својим лигама - рекао је Дакић.

Лимунова кћерка Татјана Папић Џакула захвалила је Борцу и пожељела свима пуно среће.

- Хвала Борцу који на овај начин одржава сјећање на мога оца. Ово ми много значи и надам се да ћемо сви уживати у добрим утакмицама - истакла је Папић Џакула.

Тренер Бањалучана Мишо Марјановић наглашава да је његова екипа спремна за овај турнир, али и за почетак сезоне који је на распореду 7. октобра.

- Одиграли смо једну пријатељску утакмицу, гдје сам шансу дао свим момцима, тако ћу и овај турнир искористити да видим гдје се тренутно налазимо. Од турнира очекујем да прва постава да свој максимум, имамо ту још ствари на којима треба да радимо - нагласио је Марјановић.

Један од најискуснијих играча Борца, техничар Никола Радонић истиче атмосферу која влада у екипи и додаје да момци једва чекају да изађу на терен.

- Атмосфера у екипи је одлична, сви играчи једва чекају да турнир почне, мислим да је ово одлична увертира пред почетак сезоне - рекао је Радонић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана