Честитке шампионима регионалне НЛБ лиге

Душан Репија
Честитке шампионима регионалне НЛБ лиге

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик примио је јуче чланове Кошаркашког клуба инвалида Врбас из Бањалуке који су освојили титулу првака НЛБ лиге за кошаркаше у колицима, саопштено је из Кабинета предсједника РС.

Том приликом предсједник РС честитао је играчима и руководству Врбаса на тријумфу у регионалном такмичењу и  пожелио им много успјеха на будућим такмичењима.

Чланови ККИ Врбас захвалили су предсједнику Републике Српске и Влади Републике Српске на помоћи и подршци коју су добили током такмичења. Пријему је присуствовала и министар породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске Нада Тешановић.

И градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић уприличио је јуче пријем за чланове ККИ Врбас и уручио им пригодне поклоне за остварени велики међународни спортски успјех - тријумф у регионалној НЛБ кошаркашкој лиги.

- Град Бањалука ће апсолутно стајати иза овог спортског колектива и афирмације спорта уопште. За ове људе, поред спортског успјеха, ово је и једна врста ресоцијализације у друштву. Желимо да се људи који имају одређени физички хендикеп укључе у њихове спортске активности, што је један од најбољих видова социјализације ове популације - изјавио је Гаврановић.

Он је додао да ће поводом Дана града Бањалуке, 22. априла, кошаркашкој екипи Врбас уручити грб града, јер су то радом и резултатима, како је рекао, несумњиво заслужили.

- Град води рачуна о спортским колективима који окупљају инвалидна лица. Члановима ККИ Врбас Градска управа раније је поклонила једна инвалидска колица, а у мају ћемо обезбиједити још једна - истакао је Гаврановић.

Предсједник ККИ Врбас Маринко Умичевић захвалио је градоначелнику Бањалуке и изразио увјерење да ће град и даље помагати овом клубу.

- Од градоначелника смо добили нове тренерке, у мају ћемо добити нова инвалидска колица, а то су све знаци да град Бањалука води рачуна о овом клубу и његовим члановима - рекао је Умичевић.

Он је додао да је финална утакмица била јако тешка, али да је екипа имала велико срце и остварила највећи успјех у историји клуба.

У финалном мечу регионалне НЛБ лиге кошарке у колицима, који је одигран протекле суботе у Новом Месту, Врбас је савладао италијански Кастелвекио резултатом 56:54.

Лига куп

Маринко Умичевић је изјавио да освајање НЛБ лиге представља велики успјех за клуб и за Бањалуку.

- Нажалост, нисмо у позицији да наредне сезоне играмо Лигу шампиона, јер је за то потребно много новца. Ми смо скроман колектив и, ако буде прилике, играћемо Лига куп. Наша основна мисија је да привучемо што више дјеце са хендикепом да се укључе у наш рад и да се баве спортом, јер ми живимо за спорт, а не од спорта - нагласио је Умичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана