Честе промјене тренера у Борцу немају никаквог смисла

Дарко Пашагић
Честе промјене тренера у Борцу немају никаквог смисла

Бањалука - У посљедњих пет година Борац је чак 14 пута мијењао тренера, а ко ће бити 15. знаће се у наредним данима док се управа премијерлигаша са Градског стадиона "мало прибере" послије неочекиване оставке Игора Јанковића.

Неки од њих су се задржавали кратко на ужареној клупи (Александар Јањић два меча, Зоран Драгишић три, баш као и Марко Тешић, који је у финишу прошле сезоне неочекивано добио прилику послије одласка Вулета Тривуновића), неки су се у том периоду враћали на кормило као Владо Јагодић и Жељко Врањеш, али нико од 12 стручњака није успио да састави цијелу сезону. Најближи томе био је Драган Јовић (2013/14), који је на клупи сједио 22 сусрета у једној сезони, а највише утакмица повјерење је имао Винко Мариновић (26). Бивши капитен "црвено-плавих" Владан Грујић већ дуго ситуацију гледа из прикрајка и како каже, не схвата у чему је проблем да један тренер не може саставити бар сезону на клупи.

- И лаику је јасно да ово нема никаквог смисла. Очигледно је да не постоји права визија, бар што се тиче рјешења на мјесту тренера, јер је и Јанковић врло брзо потрошен. Као да немају стрпљења и времена да некога истрпе, као што су то успјели у Раднику, када је Младен Жижовић послије пет узастопних пораза добио подршку и веома брзо то вратио одличним резултатима и пласманом у Лигу за првака - нагласио је Грујић.

Он сматра да је несумњиво највећи промашај у протеклих пет година довођење Зорана Милинковића током првог дијела ове сезоне. Према његовим ријечима, Борац је прошле године имао прилику да ријеши питање тренера на дуже стазе.

- Вуле Тривуновић је био далеко најбоље рјешење, али нико није успио да спусти лопту када су се десиле прве несугласице. Мислим да би он био право дугорочно рјешење, јер има све референце за то. Млад је, има харизму, сви га цијене, одлично познаје ситуацију у РС и БиХ, спреман је да се усавршава... - додао је Грујић.

Сличног мишљења је и дугогодишњи првотимац Бањалучана Дарко Малетић.

- Осим Тривуновића шансу заслужују још Бранислав Крунић и Жижовић. Међутим, готово је извјесно да ниједан од њих тројице не би прихватио посао у Борцу, јер су се сви на неки начин "опекли" на Градском стадиону, гдје су били или играчи или тренери или чак директори у клубу. Биће тешко пронаћи право рјешење, али сваком је јасно да овако не иде и право је питање ко ће се уопште хтјети прихватити посла у Борцу, када не може бити сигуран да ли ће и колико дуго имати подршку - рекао је Малетић.

Ковачевић: Нема нереалних уговора

Предсједник Борца Бранко Ковачевић је нагласио да је сада већ бивши тренер клуба Игор Јанковић себе прецијенио и да је његов одлазак логичан слијед догађања.

- Тражио је далеко више од онога колико можемо да понудимо. Нема више нереалних уговора. Можда је овако и боље, јер Јанковић и онако није био трајно рјешење. Екипу ће против Младости водити Марко Максимовић, а током паузе ћемо пронаћи новог тренера. Потрудићемо се да то буде провјерено име. Координатор Омладинске школе умјесто Јанковића биће Предраг Мајкић - рекао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана